Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ubuntu release party: Installeer Ubuntu Linux op je computer!

Ubuntu release party: Installeer Ubuntu Linux op je computer!

Op 30 oktober verschijnt de nieuwe versie van Ubuntu Linux, een alternatief besturingssysteem voor je computer. Indymedia.be nodigt je uit op een 'release party': breng op zondag 2 november je computer mee, en we installeren samen Ubuntu.

  • Wanneer: zondag 2 november, van 13 uur tot 19 uur
  • Waar: Mediacentrum Indymedia.be, Haachtsesteenweg 51, 1210 Brussel (vlakbij de Botanique, 5 min. wandelen van het Noordstation). Klik hier voor een wegbeschrijving.

Wat is Ubuntu?

Ubuntu is een eenvoudig te gebruiken besturingssysteem voor je computer. Het bevat alle nodige programma's om je computer te gebruiken, netjes verzameld op één enkele cd. Bovendien bevat Ubuntu tekstverwerkings- en spreadsheetprogramma's, kan je ermee op het web surfen en je e-mail lezen.

Dit alles maakt van Ubuntu een prima alternatief voor Microsoft Windows of Apple's OS X. Je kan er alle huis-tuin-en-keuken-computerwerk zonder problemen mee verrichten (en nog veel meer) - en het is volledig gratis te verkrijgen en te onderhouden. Ubuntu staat ook bekend als een uiterst stabiel en veilig systeem.

Ubuntu is vrije software: je mag het systeem vrij gebruiken, kopiëren, aanpassen en verder verspreiden. Het is ook 'community developed': het wordt door talloze vrijwillige programmeurs van over de hele wereld ontwikkeld.

Meer weten over Ubuntu? Surf naar http://www.ubuntu.com, of bezoek de website van de Belgische Ubuntu community: http://www.ubuntu-be.org.

Wat doen we op zondag 2 november?

We houden een zogenaamde 'release party': naar aanleiding van de nieuwe versie van Ubuntu, nodigen we je uit om samen Ubuntu te installeren op je computer, problemen met bestaande installaties proberen op te lossen of gewoon een koffieklets houden over Ubuntu, vrije software, ...

  • Als je Ubuntu wil installeren op je computer, maak dan zeker en vast op voorhand een kopie van al je documenten, foto's, e-mails, ... die op je computer staan. Er kan immers altijd iets fout lopen.
  • Wil je Ubuntu uitproberen maar niet noodzakelijk installeren op je computer? Dat kan. De Ubuntu-cd laat je toe de volledige Ubuntu-omgeving te testen, zonder ook maar iets op je computer te installeren (aan de hand van een zogenaamde live cd).
  • Het is ook mogelijk om Ubuntu en een ander besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows) naast elkaar te gebruiken op dezelfde computer - op voorwaarde dat je computer over voldoende schijfruimte beschikt.

Zin om mee te doen?

Als je op 2 november naar de Ubuntu release party komt, stuur dan een mailtje naar Han Soete: han@indymedia.be. Vermeld in je mail met hoeveel personen je komt en hoeveel computers je in totaal meebrengt - liefst ook wat je met die computer wil doen (installeren of enkel testen). Zo krijgen we een idee van de nodige netwerkinfrastructuur, installatie-cd's, ...

Aan de Ubuntu-kenners onder jullie:

Als je zin hebt om mee te helpen met installeren, of mensen mee op weg wil helpen met Ubuntu, contacteer dan Han Soete (han@indymedia.be) of Bruno De Bondt (bruno@indymedia.be).

Leuk initiatief!

Ik vind het een heel leuk initiatief om Ubunte bij een breder publiek te introduceren!
Persoonlijk denk ik er al een hele tijd over om Ubuntu naast Windows XP te installeren en de overgang geleidelijkaan te maken. Jammer genoeg woon ik in Rusland en kan ik er op 30 oktober niet bij zijn.

Ubuntu in Rusland

Waar schijnlijk hebben ze in Rusland ook wel Ubuntu party´s
Je zou er naar kunnen zoeken op het Rusiche internet.

reekje

ubuntu

sinds anderhalf jaar ben ik overgestapt op ubuntu ; in het begin voelt het wat onwennig - alles is aanwezig maar zit op een andere locatie, maar eens je er mee weg kan is het een fantastisch systeem. geen virusscanners, niet vastlopen (indien een toepassing toch zou vastlopen, loopt het systeem niet vast) en een enorme rijkdom aan programma's voor alles en nog wat, gratis te downloaden en direct geïnstalleerd zonder de computer te hoeven heropstarten.
kortom: een aanrader vooral voor diegenen die het beu zijn veel geld te betalen voor systemen die traag en maar half werken.
complete systemen (server,desktop, laptop) zijn te koop met ubuntu geïnstalleerd bij www.ubuntushop.be

Vorige 'parties'?

Hey,

Zijn er ergens geen beelden van oudere release parties?
Of iets gedetailleerde teksten wat je er zo allemaal kan beleven?

Zou misschien de enkelen die twijfelen overtuigen om te komen...

De taart is bijna op.

De taart is bijna op. Als je snel bent, krijg je nog een stukje!

The cake is almost gone. If you are quick, you can still get a piece!

ubuntu draait hier al jaren

ubuntu draait hier al jaren :p
werkt goed, en blijft werken, volledig gratis en open. en veel mooier/stabieler dan vista, en geen enkele virus wat dan ook :D