Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Journalist voor één dag op Open (minderheden) Forumdag

Journalist voor één dag op Open (minderheden) Forumdag

Antwerpen -- Op zaterdag 11 oktober trok de vijfde Open Forumdag van het Minderhedenforum meer dan 500 bezoekers. De Open Forumdag is hét congres waarop de etnisch-culturele minderheden in Vlaanderen een stand van zaken kunnen opmaken. Hoe staat het anno 2008 met hun positie in de verschillende geledingen van de maatschappij, in de media, op de arbeidsmarkt, in het onderwijs, integratie?

Wat is er reeds verzwezenlijkt en wat moet er nog gerealiseerd worden? De Open Forumdag stond dit keer in het teken van de bijdrage die etnisch-culturele minderheden leveren aan de toekomst van Vlaanderen en Brussel. De etnisch-culturele minderheden maken ongeveer 10 procent uit van de Vlaamse bevolking. Daarom wil het Vlaamse Minderhedenforum dat voor het einde van de volgende legislatuur er een aanwezigheid is van 10 procent van Vlamingen van buitenladse origine in het politieke bedrijf, op de werkvloer, in het onderwijs en in de media.

dsc_1585 (Modified).jpg

Indymedia/Getbasic werd gevraagd om op de Open Forumdag een workshop 'journalist voor één dag' te organiseren. De bedoeling is om de de dag in woord en beeld te brengen. De deelnemers werden ingedeeld in twee groepen. Een radiogroep en een fotogroep. De radiogroep kreeg het thema werk. Ze moesten zowel panelleden als deelnemers interviewen over het thema Werk. Na een introductie en een brainstormsessie werden de groepen naar de verschillende workshops gestuurd. De fotogroep kreeg de opdracht om de verschillende thema's van de Open Forumdag in beeld te brengen. Ze mochten overal vrij binnen en buiten. De deelnemers vlogen er enthousiast in. En kwamen na de workshop met heel wat interviews, voxpops en foto's. Het materiaal werd verwerkt tot een geheel. Het restultaat werd om 16h00 vertoont aan de aanwezigen tijdens de slotzitting.

Bekijk het resultaat hier:
Foto's in hoge resolutie

Beluister hier de radioreportage

Fotoreporter: Nathalie Thallon en Oguz Turkmen
Audioreporters: Zita Rommelaere, Piero Pina en Malinee Lebegge

Begeleiding:
Foto: Han Soete
Audio: Keltoum Belorf
Techniek en assistentie: Bruno Debondt en Aude Espérandieu

dsc_0157 (Modified).jpg
dsc_0171 (Modified).jpg
dsc_0185.jpg
dsc_1451-1 (Modified).jpg
dsc_1485-1.jpg
dsc_1542 (Modified).jpg
dsc_1579 (Modified).jpg
dsc_1622 (Modified).jpg
dsc_1658 (Modified).jpg
dsc_1704 (Modified).jpg
dsc_1717 (Modified).jpg
dsc_1729 (Modified).jpg
dsc_1782 (Modified).jpg
dsc_1838 (Modified).jpg