Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Protest aan de poorten van de (S)hell

Protest aan de poorten van de (S)hell

GENT -- Vanmorgen hebben verscheidene organisaties en autonomen drie Gentse Shell tankstations bezet in het kader van de “Internationale Dag Tegen Shell”. Hierbij was geen sprake van een blokkade, wel werden informatieve pamfletten uitgedeeld aan de naar benzine zoekende klanten.

sterre.jpg

De actievoerders klagen het buitenlands beleid van Shell aan. Zo werden 5 inwoners van Rossport (Ierland) 94 dagen in de cel opgesloten omdat ze Shell weigerden op hun land een hoge druk pijplijn aan te leggen. De geplande pijplijn loopt dwars door hun dorpen en over land van lokale boeren. Shell liet hen arresteren voor onbepaalde duur en liet hen slechts gaan onder druk van duizenden mensen die hun vrijlating eisten. Maar daar blijft het niet bij, in Nigeria werden vandaag exact 13 jaar geleden negen geweldloze activisten opgehangen. De negen waren betrokken bij het geweldloos verzet tegen Shell en de enorme milieuvervuiling die deze in de Nigerdelta veroorzaakt. Shell reageerde hierop met valse aanklachten tegen de leiders van MOSOP en liet 9 van hen ophangen door de militaire Junta. Het is echter allang geen publiek geheim meer dat er een geurtje zit aan veel waar Shell mee te maken heeft. Zo weigerden ze jaren geleden zich terug te trekken uit Zuid-Afrika toen het apartheidsregime al daar nog op en top was. Ook daar werd toen hevig tegen geprotesteerd. En ook toen kon Shell ongelooflijk veel hulp verkrijgen van de heersende machten in het buitenland, zoals dit in Ierland en Nigeria ook het geval was. Misschien heeft het te maken met het feit dat de Koningin der Nederlanden, koningin Beatrix, veelal uitgenodigd wordt als vertegenwoordiger van Shell op bijeenkomsten van de elitaire Bilderberg Group. Bilderberg is een extreem invloedrijke lobbyende groep kapitalisten waar ook de familie Bush, de Clinton's en ja, zelfs Obama regelmatig aan de revue passeren. De Bilderberg Group wordt ervan verdacht de werkelijke internationale agenda te bepalen met het oog op de New World Order.

Background information:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rossport_Five
http://en.wikipedia.org/wiki/Conflict_in_the_Niger_Delta
http://www.mosop.net
http://en.wikipedia.org/wiki/Bilderberg_Group
http://nl.wikipedia.org/wiki/New_World_Order

palinghuizen.jpg
palinghuizen2.jpg
palinghuizen3.jpg
sterre2.jpg

"Shell out of Ireland", "Solidariteit met Rossport en de Nigerdelta"

sterre3.jpg
sterre4.jpg
brusselse.jpg
brusselse2.jpg

"Shell wil niet wijken, het gaat over lijken" JNM

brusselse3.jpg
brusselse4.jpg

Tags