Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Zie ginds komt de klimaatboot aan...

Zie ginds komt de klimaatboot aan...

Op zaterdag 6 december 2008 wordt er door de Klimaatcoalitie terug een klimaatactie georganiseerd in Brussel. Met 'samen voor het klimaat en solidariteit' willen ze een duidelijk signaal geven aan de regeringsleiders, die begin december samenzitten in Poznan (Polen) om een post-Kyoto klimaatverdrag te tekenen. Een voorproefje van wat er moet gebeuren in Kopenhagen volgend jaar wanneer het verdrag moet worden aangenomen.

reddingsboot.gif

Op 6 december 2008 wordt er wereldwijd opgeroepen om in actie te komen voor een krachtdadig klimaatbeleid. De leden van de Klimaatcoalitie hopen dat de vertegenwoordigers van de regeringen de bal niet misslaan in Polen, want de tijd van vage beloftes is voorgoed voorbij. Het komt er nu op aan om dringend de noodzakelijke maatregelen te nemen tegen de klimaatverandering.

De klimaatcoalitie wil op zaterdag 6 december een sterke stem laten horen voor een vermindering van de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen in België met minstens 3% via inspanningen in eigen land. Sociale maatregelen moeten ervoor zorgen dat niemand in de kou blijft staan, zoals meer investeren in openbaar vervoer en het isoleren van woningen. Geïndustrialiseerde landen moeten ook hun verpletterende verantwoordelijkheid voor de opwarming van de aarde erkennen. België moet er dan ook voor zorgen dat de landen in het Zuiden, vaak de eerste slachtoffers van de klimaatverandering, de kansen en de middelen krijgen om dit op te vangen.

ACT NOW - bouw mee aan de SOS-klimaatboot.

Op 6 december timmert de klimaatcoalitie een grote reddingsboot in elkaar met jouw eisen voor een sociaal rechtvaardig en daadkrachtig klimaatbeleid.

Steun de Klimaatcoalitie en neem deel aan de actiedag van 6 december
• Onderteken ons eisenplatform of stuur ons een persoonlijke boodschap. Alle info op de website: www.klimaatcoalitie.be
• Neem deel aan de actiedag van 6 december, 14u, Zuidstation. Hang jouw eisen op onze reddingsboot SOS Klimaat
• Stap mee met onze boot om onze vraag voor een sterk en ambitieus klimaatbeleid kracht bij te zetten.

... met de uitzonderlijke steun van Sinterklaas!

Download: