Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

"De Linksen" iets voor Bert Anciaux?

"De Linksen" iets voor Bert Anciaux?

Als Bert Anciaux nu eens mee de kop trok van een dynamiek die in Vlaanderen/België kon leiden tot een verzameling zoals "Die Linke" in Duitsland en recent de "Parti de Gauche" in Frankrijk.

Die Linke in Dresden op 16 februari 2007.jpg

"Die Linke" samen met duizenden betogers tegen de Nazi-verzameling in Dresden op 16/02/08

"De Linksen", een nieuwe partij in Vlaanderen/België die mee door Bert Anciaux een draagvlak zou krijgen en een perspectief vinden in een tijdsgewricht dat nu misschien wel alle elementen in zich draagt om levensvatbaar te zijn.

Een eventuele keuze van Bert Anciaux voor de Sp-a zou hem meteen buiten elke dynamiek plaatsen die tot een 'linkse' frontvorming zou kunnen leiden. Dat is voor hem de echte keuze.

ik vrees dat dat voor hem op

ik vrees dat dat voor hem op dit moment nog een brug te ver is, hoewel het waarschijnlijk wel een goede zet zou zijn!
www.unioncommuniste.weebly.com

Horizon

Het is zeer jammer, maar volledig in de lijn van de verwachtingen, dat de vrt meer aandacht heeft voor de split van Vl.pro dan bijvoorbeeld voor de inhoud van het Groen!-congres!
Ik hoop dat Groen! en ook de andere partijen ruim de kans krijgen en nemen om met hun programma naar buiten te komen! Ik wil oproepen om te verzamelen rond gemeenschappelijke standpunten i.p.v. te verdelen rond verschillen! Het zal hoogdringend tijd worden.

wel ja, maar op welke basis?

wel ja, maar op welke basis?

Niet geloofwaardig

Een boegbeeld van een "links-liberale" partij die sociaal-economisch rechts staat van de SP.a en bovendien op communautair vlak niet echt probeert om mensen samen te brengen die het initiatief zou moeten nemen om een partij op te richten met een economisch programma dat zich links van de SP.a zou moeten situeren.

Een nieuwe linkse partij moet de communautaire grenzen overstijgen en een geloofwaardig, duidelijk en concreet sociaal-economisch programma hebben dat links staat van de SP.a én aansluit bij de syndicale achterban en wenselijk ook de sociale bewegingen. Iemand als Anciaux die de voetbalbond wil splitsen hoewel dat volstrekt onnodig was om communautair te scoren, iemand die bij mijn weten nooit contacten heeft gehad met vakbonden laat staan syndicalisten en economisch rechts staat van de SP.a kan kortom onmogelijk een dergelijk initiatief lanceren.

Anciaux links?

Bert Anciaux heeft al herhaaldelijk verklaard dat hij geen socialist is en ook nooit een socialist zal zijn. Hij zal dan ook perfect op zijn plaats zitten bij de SP.A. Het ergste wat je daar kan zijn is socialist.

Prachtig!

Ik kon het zelf niet beter gezegd hebben, bedankt hiervoor.
Beste mensen, De Anciaux komen vanuit de VU, he, niet vergeten.
Mijn rechterhand is nog linkser dan Bertje.
Wie socialistische neigingen heeft de dag van vandaag (en de groep groeit) kan eigenlijk enkel bij de PVDA terecht (www.pvda.be). We zijn zelf ook gestaag aan 't groeien, en met jullie hulp halen we die verdraaide kiesdrempel ook wel! Moesten de mensen van SPa-rood dat willen inzien, dan waren we er trouwens al geweest..
De SP-a socialistisch willen maken is als zeggen tegen een kankergezwel dat het dringend moet stoppen met groeien..