Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Schulden kwijt in Herzele

Schulden kwijt in Herzele

De gemeenteraad van Herzele bekrachtigde gisteren het aangepaste voorstel van burgemeester en college om de schulden van een aantal van zijn inwoners aan het OCMW kwijt te schelden.

De gemeenteraad van Herzele bekrachtigde gisteren het aangepaste voorstel van burgemeester en college om de schulden van een aantal van zijn inwoners aan het OCMW kwijt te schelden. Over het idee was al een paar weken enorm veel te doen. Het voorstel bracht een discussie op gang in de ganse samenleving.

Tijdens de OCMW-raad van maandagavond werd al afgesproken om de schuldkwijtschelding te verfijnen en anders aan te pakken: in plaats van een algemen tabula rasa komen er criteria en wordt de zaak dossier per dossier bekeken. Deze wijzigingen werden aangebracht door LEEF! en door de meerderheidspartij SPa. De VLD steunde het. De CD&V stemde tegen.

In Herzele bewijst LEEF! dat sociale veranderingen mogelijk zijn in een maatschappij, zelfs als ze vanuit kleinere oppositiebewegingen komen. Herzele wordt een stukje warmer en bewijst op oudejaar vooraan te staan als sociaal bewogen gemeente in Vlaanderen.

Leef! hoopt dat deze beweging zich doorzet in andere gemeenten en roepen alle vrienden op voorstellen in die richting te doen. Laat ons voor één keer van de anti-schuld beweging een sneeuwbaleffect maken in plaats van van de schulden.

Gelukkig nieuwjaar!