Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De verslaggeving over Wereld Sociaal Forum 2009 kan er enkel komen met uw steun!

De verslaggeving over Wereld Sociaal Forum 2009 kan er enkel komen met uw steun!

Het Wereld Sociaal Forum van 2009 in de Braziliaanse Amazonestad Belém wordt om meer dan één reden bijzonder. In 2009 is het tien jaar geleden dat de wereld tijdens de WTO-top in Seattle kennis maakte met de andersglobaliseringsbeweging. Belém wordt ook het eerste grote andersglobalistische treffen sinds het uitbreken van de financiële en economische crisis.

wsf2009_logo.jpg

Weten de aanwezige sociale bewegingen antwoorden te formuleren op de crisis? Vindt de andersglobaliseringsbeweging tien jaar na Seattle een nieuwe adem? Indymedia.be stuurt reporter Leo Broers naar Belém om het uit te zoeken.

Help die verslaggeving mogelijk maken. Stort een bedrag op onze steunrekening met vermelding WSF2009. Alleen met uw steun kunnen wij de kosten (vliegtuigticket, verblijf en transport) betalen.

Leo Broers trok in 2006 en 2007 door Latijns-Amerika en schreef van daaruit een reeks opmerkelijke artikels over kleine en grote verhalen.

Het Wereld Sociaal Forum is begonnen als de sociale tegenhanger van het Wereld Economisch Forum in Davos. In dat Zwitserse kuuroord strijkt elk jaar de economische elite van de wereld neer om er samen met politici te discussiëren over de toestand van de wereld. Het WSF – ondertussen al aan de zevende editie toe – is uitgegroeid tot de jaarlijkse hoogmis van de andersglobalisten. Tienduizenden mensen uit alle windrichtingen steken er gedurende enkele dagen de koppen bij elkaar op zoek naar alternatieven voor het neoliberale beleid.

Stuur indymedia.be naar het WSF door te storten op rekeningnummer 001-4736697-69, op naam van Indymedia.be met vermelding WSF 2009.
Je kan ook vast steungever worden: klik hier