Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Recht op verdediging

Recht op verdediging

In het Antwerps Albertparket, manifesteerde zondag 11/1/09, het Joods Forum, voor Vrede in het Midden-Oosten. Vrede ... een mooie wens. Op ruim 150m van het park staat een man onopvallend te doen. Als ik dichter kom zie ik een dat hij een groene button draagt. Even verder passeer ik nogmaals twee onopvallende personen met groene butttons. Het park is gedeeltelijk afgespannen met een plastic lint. Op een drietal plaatsen zijn de in- en uitgangen.

"Wat kom je hier doen?" vraagt nog een andere groene button, zonder zich te legitimeren. Wie zijn in Godsnaam die gasten? denk ik. Zij ze van de mossad? Politie in burger? Privé militie? Ik voel me hier zeer onveilig, dit klopt niet. "Ik kom kijken", zeg ik en mag binnen. Een 'Schild en vriend' test om te horen of ik geen Marokkaans accent heb?

266_13.jpg

Op betogingen zie je vandaag 'stewards' in fluo, die voor de veiligheid en goede orde zorgen. De man in het midden was de enige die ik me herinner en op mijn foto's terugvind. Als er iets gebeurd, gaat dan die man in fluo het oplossen of gaan de geheimzinnige personen hun 'superman' pakje aandoen en zich legitimeren zodat het duidelijk is of we dan naar hen moeten luisteren of net niet.

266_28.jpg

Vlaanderen sta achter Israël. Filip Dewinter wierp zich in de gemeenteraad op als beschermer van Israël, maar dat ging gemeenteraadslid Claude Marinower, te ver.

Viceminister-president van de Vlaamse regering Dirk van Mechelen werd bedankt omdat hij had toegezegd te komen, maar stuurde zijn kat. Philip Heylen (CD&V), Mark Van Peel (CD&V) en Ludo Van Campenhout (Open VLD) waren wel van de partij. De sprekers koppelen het 'recht op verdediging' automatisch met het 'doel heiligt de middelen'. Aan die namen merk je hoe diep het conflict hier reeds geïmporteerd is. Het vuile werk wil natuurlijk niemand hier importeren. Alhoewel ik een professor internationaal recht hoorde zeggen dat Europa daadwerkelijk Israël moet steunen.

266_29.jpg

Ik heb meer Belgische vlaggen gezien als op 11 november.

De Zionistische propaganda machine draait op volle toeren. Ik zou zomaar niet weten hoe aan een Belgische vlag kan kopen. En hier hebben ze dat zomaar allemaal in hun schuif liggen.

266_18.jpg

Een goede foto verteld een verhaal. In dit geval de houding van Israël tegenover de gruwelijke oorlog.

Het spandoek links achteraan is duidelijk alleen voor eigen volk bedoeld, want wie kan er ander Jiddisch of is het Hebreeuws lezen? Of is het een rebus? Op de verticale plakkaat staat "Gezocht Objectieve pers" dat is een goed idee. Het toelaten van de pers in de Gaza strook zou zeker bijdragen tot een objectievere pers. Zo zouden de Israëliërs objectief kunnen hard maken of Hamas de burgers wel of niet als schild gebruiken. Op de andere plakkaat staat "Hamas=Assassin", zeker de 20 bugerdoden met de raketbeschietingen van de laatste jaren, zijn er 20 teveel. Maar wat voor een balk moet je in je ogen hebben om niet de 300 kinderslachtoffers in Gaza te zien op 20 dagen. Het misbruik van het vredesteken, rechts op de foto, is wel heel merkwaardig en zal de miljoenen vredesbetogers van de laatste 50 jaar hun maag doen keren. Dit is een symbool tegen geweld. Een goede oorlog bestaat niet. Het meest treft me de 'lichtheid' waarmee de manifestanten met de verschrikkelijke oorlog omgaan. Het lijkt wel een picknick.

WEES EEN "INTELLECTUELE TERRORIST".

Proficiat, dit is het soort journalistiek dat Indymedia.be nodig heeft. Onthullende foto's, onthullende teksten. Zo nodig "under cover" gemaakt. "Don't hate the media,be the media"? Een softe slogan, voor een lullige mediapolitiek van "burgerjournalisten", waarbij "burger" voor "bourgeois" staat. De pest voor een site als deze.

"Recht op verdediging" begint te lijken op wat het moet zijn:"guerillajournalistiek". Enkele foto's die meer zeggen dan de "plaatjes" die hier verschijnen van het zoveelste Sfinksfestival, waar alles koek en ei lijkt. Gluur achter de schermen, toon en beschrijf de stront die altijd en overal aan kleeft. Kijk op recepties van partijen, de overheid, wéér wat geslaagd "geregisseerd" volksvermaak, het "middenveld" goed om je heen.Er valt steeds wat "te rapen". Ontmasker hoe dat "middenveld" poen schept met als opdracht de "repressieve tollerantie" in opdracht van de overheid uit te voeren.

Ontmasker huilebalk Bert Anciaux en het smerige politieke bedrijf waarvoor hij en andere staan.Betrap de Antwerpse VLD Schepen Van Campenhout wanneer hij nabij het Antwerpse stadhuis in "De Bengel" aan de toog staat te zuipen.Zie hoe Jurgen Verstrepen (LDD) in de wandelgangen van het "Schoon Verdiep" verbroedert met het VB.Wees er op het juiste moment bij wanneer de volgens P.Janssens (sp.a)"pedagogische" flikken nodeloos en genadeloos inslaan op enkele tientallen betogers, waarbij veel vrouwen, tijdens een spontaan protest tegen de zionistische moordenaars. Wees je leven lang "oppositie".

Maak foto's in de correctionele rechtbank, waar jonge Marokkanen voor een licht vergrijp geboeid binnen gesleurd worden en even later een stinkrijke burger uit Schilde, die zich aan zijn dochter van 11 vergreep, vrij komt en gaat.Lig op de loer in mijn buurt, waar BV's én politici cocaïne snuiven.

Ga naar de werkloos gemaakte arbeider thuis.Hou je klaar voor de strijd die tengevolge de economische crisis losbreekt.Wees, nou ja,een beetje "oorlogsjournalist" in een land dat een parlementaire democratie heet,maar in werkelijkheid autoritair van uit "de salons" gemanipuleerd wordt. Wees niet "dé" media,wees een gevaar voor de media en deze maatschappij.Zeg niet "red De Morgen",zeg De Morgen bedroog en bedriegt haar lezers.

Dit is een onthullende reportage omdat er bewust gekeken werd. Met een politieke visie in het hoofd. Met een journalistieke mentaliteit die niet neutraal, objectief wil zijn. Maar geëngageerd,zoekend naar de stront. Verlos je van gevoelens van "respect",van oppervlakkigheid. Toon en beschrijf wat de andere niet (willen) brengen.

Wees een provocateur, die polemiek uitlokt.Die als "guerilla" journalist niet "dé" media wil zijn, maar de intellectuele terrorist in een maatschappij waar - met dank aan de media - de massa bewust gebrainwascht wordt.Het is niet die nep perskaart van Indymedia.be die belangrijk is, het is het besef dat "iedereen journalist" is. Iedereen die wil zien en weten. Iedereen die én activist én journalist is, dag en nacht.

De "onopvallende personen met groene buttons" die intimiderende vragen stelden, zijn elementen van de para militaire zionistische "veiligheidsdienst" "Shmira". Met kogelvrije vesten, eigen radioverbindingen, samenwerkend met de Mossad en de Staatsveiligheid.Lees: "Antizionistische Joden leven in angst" - http://www.indymedia.be/en/node/31236 .