Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

NATO GAME OVER: de Navo sluiten om de vrede te redden

NATO GAME OVER: de Navo sluiten om de vrede te redden

EVERE – Honderden vredesactivisten probeerden zaterdagmiddag geweldloos het NAVO-hoofdkwartier in Brussel te sluiten. Gewapend met touwladders en tapijten wilden ze over de omheining klimmen. De politie was massaal aanwezig om dat te verhinderen. De actievoerders weten zich nochtans gesteund door het internationaal recht.

oneIMG_8287.jpg

(foto Nikos)

Hun actie is een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid, maar die is nodig om een groter misdrijf te stoppen. “Het internationaal recht zegt dat, als een land bezig is om oorlogsmisdaden voor te bereiden, iedere burger moet actie ondernemen om dat te stoppen,” legt David uit terwijl hij met een hondertal medeactivisten door de politie wordt samengedreven en in de boeien geslaan. De NAVO schendt het internationale recht constant, alleen al door het bezit van nucleaire wapens.

“Zestig jaar is genoeg. De Navo moet afgeschaft worden. Er is geen plaats op deze aardbol voor deze militaire interventiemacht: een alliantie die wereldwijd optreedt, die kernwapens bezit en bereid is ze als eerste te gebruiken, is een gevaar voor de wereldvrede,” besluit hij.

Bekijk ook de eerste fotoreportage.

Prooi

Vanuit de grond dat ene verdrukte, maar nog heldere blauwe oog onder de knie en het achterwerk met donkerblauw uniform en handboei, met daarboven de verschrikte blik van de betrapte, schuin achterom kijkende, weifelende agent, mond half open in grimas, die wel op wil, maar niet kan staan van zijn prooi ...

World Press

Picasso had het niet kunnen verbeteren, World Press Photo.

Lekker zonnetje

De lente is begonnen.

en de pipo onder betaalt

en de pipo onder betaalt flinke belastingen voor die behandeling ook! slim!