Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

NAVO-tegentop: Duitse kookploeg mag Frankrijk niet binnen

NAVO-tegentop: Duitse kookploeg mag Frankrijk niet binnen

31 maart 2009, Valavond in het tentenkamp NO NATO NO. Een keukenbus en actievoerders mogen de Duits Franse grens niet over. Actievoeders beslissen om de volgende morgen de goederen uit de vrachtwagens over de grens te brengen. Een relaas :

foto_1.jpg

Actievoeders onderweg veroveren een NATO vlag.

foto_2.jpg

Zonder enig incident wandelen de actievoerders tot aan de Europabrug. De brug over de Rijn verbindt Frankrijk met Duitsland. De keuken bus mag de grens niet over. Een mensenketting zou alle goederen uit dekeukenbus de grens over kunnen brengen.

foto_3.jpg

Door een cordon politie kan het oorspronkelijke plan, de voedselketting, niet uitgevoerd worden. Na overleg wordt beslist de brug te bezetten tot er een oplossing gevonden wordt om de bus de grens over te laten.

foto_4.jpg

Een dansende rij neemt de brug in.

foto_5.jpg

Bezetting brug

foto_6.jpg

Officiële pers

foto_7.jpg

De hermetisch afgesloten grensovergang op de Europabrug

Foto_8.jpg

Onderhandelingen om de bus met alle inzittenden de grens over te krijgen. De politie geeft de toestemming de bus de grens over te laten. De inzittende actievoerders mogen de grens niet over.

foto_9.jpg

Actievoeders op de brug.

foto_10.jpg