Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Stadsvisioenen. De zoektocht naar het hart.

Stadsvisioenen. De zoektocht naar het hart.

DSCF1027.JPG

'Bar-O-Droom'. Oftewel: festivalcafé van het Mechelse 'Stadsvisioenen'. Volgens de brochure is dit het 'kloppende hart' van het festival. Enkel: het festival is morsdood als je hier zijn krachtige pulsen zou moeten voelen. En dat ligt heus niet aan de live- muziek, want die is prima.. 'Doo doo down', drie jonge gasten brachten vandaag mooie, funky versies van evergreens en hedendaagse popmuziek. Meer dan een keybord, drums en elektrische gitaar hadden ze daar trouwens niet voor nodig.

Leuke locatie ook. De afdeling 'Interieurvormgeving' van de KHM doet prima dienst met zijn trendy bar en strakke architectuur. Tijdens de pauze is het zalig vertoeven in de schooltuin. Zo zie je Mechelen echt nog 's anders.

Maar de opkomst dus. Er is plaats voor 150 personen, misschien meer. Maar we zijn met hooguit twintig. En dat is jammer. "Er waren ook wekelijkse filmvertoningen" hoor ik iemand zeggen, "maar die hebben ze afgeschaft want er kwam geen kat op af". Waarom klopt hier niets.. geen hart. Hier in deze stad, dit land, deze aardbol. Dit universum van visioenen..

Nog tot 14 juni, zijn er in de Bar-O-Droom elke zondag jazzoptredens. Tenminste, als er hier niets doodbloedt of stopt met stuwen.

foto: 'Doo doo down' in de Bar-O-Droom.
link: www.stadsvisioenen.be

Aagje

Gepost door Aagje
20.04.2009