Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Dedecker zet Terzake-ankers voor schut

Dedecker zet Terzake-ankers voor schut

Nu hebben we hem, moeten ze bij Terzake gedacht hebben. Dedecker leek een vogel voor de kat. De hele politieke klasse sprak schande over zijn nieuwste stoot. De Gucht had het zelfs over “fascistische praktijken”. Maar het interview dat Dedecker moest ontmaskeren als opportunistische populist bood vooral een ontluisterend beeld van de twee Terzake-ankers.

Toen Dedecker terugbeet dat de journalisten van de VRT beter zelf wat meer aan onderzoeksjournalistiek zouden doen, zat Emmanuel Rottey schaapachtig te knikken. Kathleen Cools probeerde de kritiek van Dedecker nog te pareren: “U komt toch ook veel in de media met de schandalen die u aankaart.”

M.a.w. zelf zijn we inderdaad al lang gestopt met kritische onderzoeksjournalistiek, maar populistische politici die in dat gat springen, krijgen van ons met plezier een forum.

Een forum werd het. Cools en Rottey hadden nagelaten (of geen tijd gehad) om het interview grondig voor te bereiden. Ze hadden geen vragen klaar, enkel wat 'voorzetten' die herinneringen opriepen aan de vroegere Uitzendingen door derden waarin politici braafjes geïnterviewd werden, vaak door hun eigen woordvoerder.

Vanavond probeert de redactie het goed te maken. “Nu de heisa stilaan wegebt, richt Terzake zich op de kern van de zaak. Sale and lease back: de staat die haar gerechtshoven verkoopt om ze daarna van de koper te huren. Jan Holderbeke zoekt uit wie onze gerechtshoven vandaag bezit, voor welke bedragen ze van de hand zijn gegaan, en hoeveel de staat aan huurgeld betaalt.”

Het ontluisterende interview kan je hier nog eens bekijken:
http://terzake.canvas.be/video/terzake-174-herbekijk/

en kijk, een onderzoeksjournalist

P-Magazine brengt morgen een voorpublicatie van 'De Buffel', een boek van journalist Raf Sauviller over Jean-Marie Dedecker. Daarin staat dat Dedecker, naast politicus ook zaakvoerder van een bedrijf dat ijspistes verhuurt, enorme bedragen uit het Integratiefonds ontving voor de aanleg van een ijsschaatsbaan in het tot asielcentrum omgevormde vakantiecentrum Zon & Zee in Westende.

Het bericht staat vooraan op de website van Het Laatste Nieuws.

huiszender

vrt als huiszender voor de populistische politiek, zo eenvoudig is dat
(met of zonder strikje van Bracke errond)

christophe

Gepost door christophe
20.04.2009

Tags