Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Groezrock 2009

Groezrock 2009

MEERHOUT - Afgelopen weekend traden tal van Hardcore -en Punkrockbands op tijdens Groezrock in Meerhout. Hieronder enkele impressies van het festival. Om een vollediger beeld van het festival te krijgen, verwijs ik graag door naar mijn reportages van vorig jaar: http://www.indymedia.be/en/node/27499 - http://www.indymedia.be/en/node/27500. Dus als iemand de oogst van dit jaar toch maar bedenkelijk vindt, weet dan dat het vaak dezelfde foto's zouden geweest zijn.

Walls Of Jericho (1).jpg

Candace Kucsulain, zangeres van de metalcoreband Walls Of Jericho. Al talloze keren speelden ze in België en nu voor het eerst op Groezrock stelden ze hun nieuwe CD/LP getiteld 'American Dream' voor.

Walls Of Jericho (3).jpg

Gitarist Mike Hasty van het uit Detroit afkomstig Walls Of Jericho.

Chris (Nations Afire).jpg

Chris Chasse van punkrockband Nations Afire, vroeger bij Rise Against en nu ...

Nations Afire.jpg

... samen met leden van Death By Stereo en Ignite.

Rutger (The Sedan Vault).jpg

Maar uiteraard waren er ook vele Belgische groepen: hier gitarist Rutger Meeuwis van de psychedelische post-hardcoregroep The Sedan Vault.

Paco (True Colors).jpg

Of deze hier: Paco, zanger van de oldschool/youth crew/straight edge band True Colors. Zij traden trouwens op in de Back To Basics-tent, waar (zoals vroeger) geen hekken voor het podium staan.

True Colors Affiche.jpg

Op zaterdag 16 mei 2009 stellen zij in Trix te Borgerhout hun nieuwe CD/LP 'Rush Of Hope' op Powered Records voor.

Circlepit.jpg

Circlepit: op de maat van de muziek rondjes lopen.

Security.jpg

En als je wil skydiven is er nog altijd de gesponsorde security om je op te vangen!

Total Chaos.jpg

Nieuw deze keer was een tent waarin artiesten hun favoriete muziek ten gehore konden brengen: hier Marius Meeuwis van The Sedan Vault.

Aquabats.jpg

Humor ontbreekt nooit op Groezrock. Deze keer waren pretpunkband Aquabats uit Canada aan zet.

Zach (Rise Aganinst).jpg

Maar ook gillende tienermeisjes (gelukkig niet op de foto!) vind je er. Zeker tijdens een optreden van een razend populaire (punk)rockgroep als Rise Against. Niettemin hebben die gasten heel wat te vertellen. Maar daarover later meer.

Concertfotografie.jpg

En zelfs de fotografen staan zich voor Rise Against aan het podium te verdringen.

Zach van Bane.jpg

Rechts Zach Jordan van het lichtjes fantastische 'Silent Drive'. Voor wie het zou interesseren: momenteel zijn zij nog steeds bezig met de opnames van hun nieuwe CD/LP, die pas begin volgend jaar uit zou komen. Komt ervan als je steeds met Bane op toer gaat!

Walls Of Jericho (2).JPG

En nog eentje om het af te leren.