Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Antwerpen:Actie van de Stuurgroep Sint-Andries, bij jaarlijkse BBQ ,in verband met het optimale behoudt van het GROENE Munthof.

Antwerpen:Actie van de Stuurgroep Sint-Andries, bij jaarlijkse BBQ ,in verband met het optimale behoudt van het GROENE Munthof.

Het Muntplein is één van de laatste 'Groene ruimte' in de omgeving van de Grote Markt in Antwerpen(Zo'n 500 meter vandaar).
Beroemd ver in Europa zelfs! met zijn jaarlijks 'Meeting on Style' waar Graffiti's welkom waren.
In het kader van de viering van 25 jaar Stuurgroep Sint Andries was er -zoals jaarlijkse gewoonte nu op 11 juli-een feestelijke gebeurtenis met de BBQ.

IMG_2272.JPG

Maar 'het zwaard van Damocles-of zeggen ze beter-het zwaard van het Stadhuis-hangt boven het Munthof,ook zo genoemd).
Eens ter meer zijn er bouwplannen en dit ondanks het jaren(ondertussen al 25 jaar)actievoeren door het comité 'Munthof moet blijven',Stuurgroep Sint Andries en de bewoners van de wijk tegen bouwplannen voor het Munthof en voor een groene long in hun wijk met een Regenboogparkje voor o.a. de (nieuwe) jonge gezinnen die meer en meer in hun wijk komen wonen.
Met witte kalk werd aangeduiden hoeveel open groene ruimte zal verdwijnen onder de bouwwoede van de Stad.Een verzet van de Stuurgroep tegen de bouwplannen en een vraag naar een heeraangelegde groene long annex Regenboogpark zonder bebouwing.
Dat ware de redenen van deze actie.
Ludo Van Campenhout aanwezig tijdens deze BBQ "zoals jaarlijkse gewoonte" zei hem,wou niet op de groepsfoto.Maar de 2 andere aanwezige politici's-zie beelden)-hadden er geen bezwaar tegen,integendeel.
Meer foto's op:
http://wwwflickr.comphotos/nieuwsblad/sets/72157621345914603/show/

IMG_2225.JPG
IMG_2215.JPG
IMG_2334.JPG
IMG_2314.JPG
IMG_2321.JPG
IMG_2388.JPG
IMG_2407.JPG
IMG_2452.JPG
IMG_2457.JPG
IMG_2410.JPG
IMG_2548.JPG
IMG_2542.JPG
IMG_2371.JPG
IMG_5813.JPG

Laatste foto:de Regenboogpark op de Antwerpse Zuiderdokken waarover de buurtbewoners dromen voor 'hun' Muntplein.

Munthof wil GREN blijven.