Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Klimaatactivisten sluiten vleesafdeling supermarkt

Klimaatactivisten sluiten vleesafdeling supermarkt

Zandvliet -- Een tiental klimaatactivisten van het klimaatactiekamp trokken vandaag naar het shoppingscenter in de vroegere Stadsfeestzaal op de Meir in Antwerpen. Daar gingen ze verkleed als varkens de supermarkt Delhaize binnen om de vleesafdeling te sluiten wegens klimaatverandering. Veeteelt brengt methaan met zich mee en is daardoor verantwoordelijk voor extra veel broeikasgassen. In het shoppingcenter zelf deelden de activisten flyers uit met informatie over de gevolgen van vleesconsumptie.

IMGP1016.JPG
IMGP0971.JPG
IMGP0979.JPG
IMGP0984.JPG
IMGP0985.JPG
IMGP0992.JPG
IMGP0987.JPG
IMGP0995.JPG
IMGP0999.JPG
IMGP1003.JPG
IMGP1002.JPG
IMGP1010.JPG
IMGP1014.JPG
IMGP1020.JPG
IMGP1035.JPG

comment

Als je dan toch iets wil doen tegen de verandering van het klimaat, begin dan eerst eens bij jullie zelf. Op de vele foto's van jullie kamp en acties doemt er telkens weer die lelijke vervuilende Mercedes bus op, ga dan met de fiets. Ook op de rand van het terreind dat jullie bezetten, grote oude vervuilende bussen, bijna afgedankte auto's die veel uitstoot hebben.
Of mag ik aannemen dat jullie die voertuigen duwen????
Waarom zie ik bij jullie geen Hybride voertuigen, geen echte alternatieven, want weten jullie echt wel hoeveel energie en koolstof in zo'n zonnepaneel zit, denk het niet want dan hadden jullie die ook afgeraden.
Dan die terminal blokkeren, opslag-en overslagbedrijf is zo'n beetje idioot. Je moet de mijnen stilleggen, de energiebedrijven blokkeren zodat ganse steden/bedrijven zonder stroom komen te zitten, maar dat zijn onpopulaire maatregelen die jullie niet in dank worden afgenomen. Maar dat zijn wel de beginselen en de eindverbruikers.
De bedoeling zal wel goed zijn alleen jullie uitvoering en gekozen punten zijn weer van dat 'wollensokken' gedoe, be creative en kom eens met concrete voorstellen om dingen te veranderen dan wat allemaal al eens gedaan is geweest.
Maar begin vooral met jullie zelf.

Dit soort van commentaar en

Dit soort van commentaar en beoordeling klinkt makkelijk en gratuit. We weten het graag allemaal het best en wensen de ander maar meteen graag terecht... Voor je het weet sta je ter plaatse te trappelen en maak je jezelf en anderen monddood.

Uiteraard zijn we niet perfect in ons streven maar we komen wel in beweging. Dat doe jij, kritisch bobke toch ook door dit berichtje te schrijven. Kritisch zijn voor jezelf: graag, maar op een bepaald moment is niks doen geen optie meer. Dus ik neem je oproep -om met jezelf te beginnen- graag ter harte. Dat neemt niet weg dat actie gerechtvaardigd kan zijn! Het ligt eerder in het verlengde ervan!!

"Waarom zie ik bij jullie

"Waarom zie ik bij jullie geen Hybride voertuigen"

Enig idee hoeveel die dingen kosten?

Kom aan, dat van begin bij

Kom aan, dat van begin bij jezelf is echt het belachlijkste wat iemand kan zeggen. Dit is een pseudo-wijsheid die er voor zorgt dat iedereen zijn mond houdt en mooi in de lijn loopt.

Wat als de anti-slaven beweging gewoon enkel bij zichzelf begonnen was, dus zelf geen slaven hoduen, ik vrees dat slavernij nog altijd zou bestaan...
Wat als de burgerrechten beweging in Amerika het enkle bij zichzelf hield? Enkle zlef niet meer discrimineren, Amerika zou nog steeds racistisch(er) zijn dan nu.

Fuck it! begin niet bij jezelf! verander de wereld, wnat doro enkel bij jezelf te beginnen bereik je niets!

ze zijn begonnen met zich

ze zijn begonnen met zich zelf de meeste komen van ver weg zelf van buiten europa moeten ze misschien maanden op voorhand met de fiets vertekken? en de meeste van hier die zijn met het openbaar ververvoer gekomen of met de fiets maar dat heb je niet gezien e ...wel ik zou zeggen goed opgemerkt dat ze veel vervuilen die bussen leg dat even naast al die dingen die je achter het kamp ziet of naast de afval die andeen dingen maken een peulschil niet? hybride moet je maanden voor werken in een vervuilde fabriekof hoe dan ok of ga jij ze geld lenen? dus energie centrales plat leggen miljoenen shcade aanrichten jaren lang in de gevangenis zitten wat bereiken ze dan
sorry bobje je kortzichtig gedrag is de reden waarom het hier zo is je bent het perfecte voorbeeld van hoe sommige mensen zijn o how stupid can we be? en we moeten beginnen met mensen zoals jij te laten inzien dat je toch wel een beetje dom bent en dat er anderen manieren zijn over hoe je kunt leren denken om beter te leren leven www.plukrijp.be

mijnen

al opgemerkt bobke? de mijnen in België liggen al jaren stil ...