Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Vredesfietsers richting Palestina houden halt in Brussel

Vredesfietsers richting Palestina houden halt in Brussel

BRUSSEL -- Deze namiddag hielden de 30 fietsers van The Peace Cycle project even halt aan het Muntplein in Brussel. Ze vertrokken vanuit Londen en hun eindebestemming is Jeruzalem. De sportieve activisten willen met hun fietstocht hun solidariteit tonen met het Palestijnse volk in de bezette gebieden en pleiten voor een vreedzame oplossing van het conflict.

groepfietsers.JPG

Tegen 16 uur arriveerden de fietsers aan het Muntplein waar ze verwelkomt werden door de NGO Intal en enkele tientallen sympathisanten.

Fares Hatoum één van de fietsers is een Londenaar van Syrische afkomst. “We willen met The Peace Cycle op een milieuvriendelijke en sportieve wijze de aandacht vestigen op de situatie van het Palestijnse volk onder de Israëlische bezetting" aldus Fares.

"De Peace Cycle verwijst ook naar de cyclus van vrede die moet plaats krijgen in het midden Oosten door een halt toe te roepen aan de Israelische bezetting. Met de situatie die zich nu voordoet in Libanon willen we ook onze solidariteit uitdragen aan het Libanese volk.“

“Ons peloton is vrij divers. Met mensen van verschillende achtergronden en religies. Onderweg sluiten zich fietsers aan uit verschillende landen. Sommige fietsen maar even mee, anderen blijven tot de finish. We zijn momenteel al vier dagen onderweg en hebben zes weken te gaan. We fietsen nog tot Rome van waaruit we het vliegtuig nemen naar Damascus. Van daaruit zetten we onze fietstocht verder. We hopen tegen 15 september in Jerusalem aan te komen" aldus Fares.

Meer info over The Peace Cycle vindt u op http://www.thepeacecycle.org

muur.JPG
handtekenin.JPG

Voorbijgangers konden een solidariteitsboodschap schrijven op de witte t shirten. Deze zullen door de fietsers aan de Palestijnen overhandigd worden.

fietsersaankomst.JPG

De fietsers komen aan op het Muntplein

toespraak.JPG
vestje.JPG