Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Persbericht] Drie genomineerden voor klimaateditie 'De Groene Bril'

[Persbericht] Drie genomineerden voor klimaateditie 'De Groene Bril'

De Jong Groen!-jury heeft de knoop doorgehakt. Er blijven nog drie kanshebbers over voor De Groene Bril editie 2009. De jaarlijkse prijs zal deze keer gaan naar ofwel Carrotmob, Ecotheater ‘Tegen de Lamp’ of het Passiefhuis-Platform. Tot 10 januari kan iedereen stemmen op www.wateraandelippen.be, dé themawebsite van Jong Groen! naar aanleiding van de klimaatconferentie in Kopenhagen.

Persbericht van Jong Groen! (10/12/2009)

Kristof Calvo, voorzitter Jong Groen!, licht de nominaties toe: “Afgelopen weken voerde Jong Groen! campagne rond klimaatverandering. Met de slagzin ‘Water aan de lippen’ pleiten we voor een ambitieus akkoord op de VN-klimaatconferentie in Kopenhagen. Naar aanleiding van die campagne nomineren we nu bewust drie organisaties die hun steentje bijdragen in de strijd tegen de klimaatverandering. De genomineerden maken, elk vanuit een andere maatschappelijke sector, een verschil. Wie weet kan hun werk de klimaatonderhandelaars inspireren.

De genomineerden zijn, in alfabetische volgorde:

* Carrotmob is een nieuwe vorm van milieuactivisme, overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het is een initiatief om ondernemers die een deel van hun opbrengst willen investeren in duurzame projecten te belonen. De leden gaan met zijn allen boodschappen doen in dezelfde winkel, op voorwaarde dat die winst ecologisch verantwoord geïnvesteerd wordt.
* Ecotheater ‘Tegen de lamp’ is een project van vzw Rataplan met Dimitri Leue, Jonas Van Geel, Toon Offeciers en Steven Vromman. Het uitgangspunt van deze theatervoorstelling is een zoektocht naar een minimale ecologische voetafdruk in combinatie met een maximale impact op het publiek. ‘Tegen de lamp’ is daarom meer dan een voorstelling, het is ook een statement en een oproep.
* Het Passiefhuis-Platform is een organisatie samengesteld uit belangrijke actoren uit de bouwsector. Ze engageren zich samen voor meer energiebesparing en duurzame technologische ontwikkeling. Het platform wil zo passiefbouwen stimuleren en zoveel mogelijk informatie over energiezuinig bouwen ter beschikking stellen.

Stemmen kan tot 10 januari via www.wateraandelippen.be

De Groene Bril is een prijs die Jong Groen! jaarlijks uitreikt aan een organisatie die inzet op thema’s die ons na aan het hart liggen. Ondertussen is de prijs al aan zijn vijfde editie toe. Vorig jaar viel Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) in de prijzen met haar campagne ‘1 miljoen bomen voor Vlaanderen’. De eerdere winnaars zijn Verdraai De Wereld, UDEP en EVA. Op dinsdag 12 januari reikt Jong Groen! De Groene Bril uit aan de winnaar tijdens haar nieuwjaarsreceptie in de Markten te Brussel.

Kristof Calvo, voorzitter Jong Groen!