Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

EAT speelt kerststuk : Ons vader is een karstekind

EAT speelt kerststuk : Ons vader is een karstekind

Vrijdag ging Ons Vader is Een Karstekind in première in het Echt Antwaarps teater. Acteur Frans Van de Velde nam de hoofdrol op zich. Het was al een hele tijd geleden dat we Frans nog aan het werk zagen in zo'n grote rol en de man is het nog steeds niet verleerd. De staande ovatie aan het einde was dan ook oprecht aan hem gericht. Ruud De Ridder en partner Nicole Laurent werkten regelmatig op de lachspieren van het publiek. Patrick Onzia nam een dubbelrol voor zijn rekening en Firmin Troukens speelt de zagende buurman. Myriam Vischschoonmaker draagt de rol van de "oude zaag" in het appartementsgebouw.
Een leuk kerststuk voor een amusant avondje uit.

AfficheKarstekind.jpg

(foto's van de reportage mochten helaas niet meer gemaakt worden van mevrouw Chindy Wysmantel (partner Sven De Ridder). Zij gaf onze fotograaf tijdens de pauze een uitbrander en een verbod nog verder te fotograferen. Wij kunnen u dus helaas geen beelden van deze voorstelling aanreiken, zoals in het verleden wel gebeurde.) nvdr

Theo,gespeeld door Ruud, een vijftiger, woont al zijn hele leven bij zijn vader Fernand. Het is er nooit van gekomen om thuis weg te gaan. Zijn moeder is veel te vroeg gestorven en Theo bleef bij zijn vader. Er is een unieke band gegroeid tussen deze twee mannen. Ze beschouwen mekaar niet enkel als vader en zoon, maar als twee vrienden waarvan de één niet zonder de andere kan.

In de winter van zijn leven besluit Fernand zijn huis te schenken aan zijn zoon Theo. Tenslotte is hij diegene die altijd voor hem gezorgd heeft en dat ook zal blijven doen. Theo heeft plechtig beloofd dat Fernand nooit of te nimmer naar een rustoord zal moeten.

dan gebeurt het onwaarschijnlijke ...lachen geblazen voor een leuk avondje uit.

Kerstblijspel van Ruud De Ridder
Met: Ruud De Ridder - Nicole Laurent - Frans Van de Velde - Patrick Onzia - Myriam Vischschoonmaker - Firmin Troukens
meer info http://www.echtantwaarpsteater.be/mvb/produkties.html

Jammer dat er deze keer geen

Jammer dat er deze keer geen foto's bij het artikel staan...
Wij gaan zeer regelmatig naar het EAT omdat wij voorstanders zijn van het intact houden van "ons" dialect em omat de voorstellingen altijd zo origneel zijn.
Foto's bij een artikel zeggen toch veel over een productie?

Aan de journalist en fotograaf; trek het jullie niet aan mannen! Misschien had Mevr.Wysmantel een slechte dag... ;-)
Keep up the good work!