Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Brandweer geeft Brusselse regering schuimbad

Brandweer geeft Brusselse regering schuimbad

BRUSSEL -- Een betoging van de Brusselse brandweerlui leverde donderdag spectaculaire beelden op.

001.jpg

Aanleiding voor de onvrede bij de Brusselse brandweerlieden zijn de problemen met het taalkader. Dat taalkader moet de verhoudingen tussen Frans- en Nederlandstaligen bij de brandweer vastleggen, maar het vorige taalkader werd vernietigd door de Raad van State. Daardoor geraken heel wat onderofficieren en officieren niet benoemd.

De brandweer voerde een hele week actie. Donderdagmorgen trok een colonne brandweerwagens van de centrale brandweerkazerne van Brussel in de Helihavenlaan naar het kabinet van Brussels minister-president Charles Picqué (PS) aan de Regentlaan. Daar werd de gevel met schuim ondergespoten.

Negentien Nederlandstalige brandweerlui hebben recht op een half miljoen euro schadevergoeding van het Brussels Gewest. Zij raakten in 1995 hun vaste benoeming kwijt door de schorsing van het taalkader en misten zo een evolutie in hun loopbaan.

Aangezien het probleem na 15 jaar nog altijd niet is opgelost, riskeert het Brussels Gewest ook in de toekomst nog meer schadevergoedingen te moeten betalen.

De Brusselse regering knoopt dinsdag gesprekken aan met de vakbonden over het probleem. Als de gesprekken niets opleveren, dreigen er nieuwe acties.

Brussels staatssecretaris Christos Doulkeridis (Ecolo), bevoegd voor de brandweerdiensten, liet ondertussen weten dat de organisatoren van de betoging zullen opdraaien voor de schade.

002.jpg
003.jpg
004.jpg
005.jpg
006.jpg
007.jpg
008.jpg
009.jpg
010.jpg

knap! vooral die met de

knap! vooral die met de lachende agenten! like it!

geweldig!!

ongelooflijk, prachtig, goede foto's!