Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Eerste editie van 'Antwerp Diamond Trade Fair'.

Eerste editie van 'Antwerp Diamond Trade Fair'.

Ter gelegenheid van de officiële opening van de eerste Antwerp Diamond Trade Fair-er komt zeker een tweede editie in 2011-heeft de Antwerpse diamantsector tijdens een receptie op het Stadhuis,een schenking aan Haïti-Lavi 12-12 bekend gemaakt:een chèque van zo'n 10.000 euro!

IMG_3240.JPG

De eerste drie-daagse Antwerp Diamond Trade Fair georganiseerd door de Antwerpse Beurs voor Diamanthandel was een succes!
Er komt alvast een gelijkaardige tweede editie en een uitgebreide derde(2 zalen-meer exposanten).
40 Antwerpse diamantfirma's presenteerde er hun diamantenaan een selecte groep Europses juweliers en diamantkopers.
Deze exclusieve beurs kon alleen op uitnodiging bezocht worden.
Volgens Arthur Beller,voorzitter van de Beurs voor Diamanthandel,hebben meer dan 120 bedrijven uit heel Europa deel genomen aan de beurs.
"De kopers konden tijdens de drie beursdagen uitgebreid kennismaken methet beste van de Antwerpse diamantsector te bieden heeft.Nog nooit heeft de Antwerpse diamantgemeenschap zo'n breed , exclusief en gevarieerd aanbod aan geslependiamanten voorgesteld op één en dezelfde locatie.Dit was een unieke koopervaring",zei hij ons nog op laatse dag.
"Antwerpen is een draaischijf voor de internationale diamanthandel en al meer dan honderd jaar het kloppende hart van de diamantindustrie.'Diamonds love Antwerp',en wij houden van mensen die vormgeven aan onze diamanten,mensen die niet alleen bezield zijn door diamantjuwelen,maar ook hun levenswerk van hebben gemaakt" wou hij nog kwijt.
www.antwerpdiamondfair.com
Bekijk een uitgebreide fotoreportage erover (met integraal tekst van toespraak van schepen Ludo Van Campenhout)via volgende link:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157623404083350/show/

IMG_3410.JPG
IMG_3287.JPG