Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

'Theater aan de Stroom ', binnenkort zonder stroom:Antwerps Bisdom verkiest geld boven ethiek en maatschappelijke waarden.

'Theater aan de Stroom ', binnenkort zonder stroom:Antwerps Bisdom verkiest geld boven ethiek en maatschappelijke waarden.

Bekende acteurs Steven De Lelie,Magda Cnudde,Erik Kerremans,Frank Aendenboom,Bob Snijers,Katrien De Becker,Nora Tilley,Marilou Mermans,Annie Geeraerts,Dirk Lavryssen en vele anderen worden door de kerk op straat gezet.
Theater aan de Stroom opende zijn deuren september 2008 en zorgde daarmee voor een verandering in het Vlaamse theaterlandschap.Repertoiretheater kreeg zijn welverdiende plaats terug in het cultuuraanbod.

IMG_7780.JPG

Samen met het er al jaren huizende Augustijnertheater,de scouts en nog andere verenigingen heeft het Theater aan de Stroom en de fluistercompagnie sinds enkele jaren een succesvole theater in de Ijzerenwaag in Antwerpen.
Grote namen zoals Frank Aendenboom,Steven De Lelie,Marilou Mermans,Erik Kerremans,Magda Cnudde,Bob Snijers,Annie Geeraerts en vele anderen brengen er elke dag het betere repertoiretheater toegangelijk voor een groot publiek.De toeschouwers vinden dan ook massaal de weg naar Theater aan de Stroom.
Samen met Unizo Antwerpen heeft Theater aan de Stroom een fijne samenwerking om ook de integratie va, het theater en de handelaars en de vele wijkwerkingen te verstevigen.
Het pand is origineel eigendom van de Onze-Lieve Vrouwenvereniging van het Antwerps Bisdom.Daar het pand origineel in slechte staat verkeerde,heeft het theater massaal geïnvesteerd in het opknappen en veiliger maken van het gebouw.
Gezien er nog vele investeringen gingen volgen,hadden de acteurs een aantal weldoeners gevonden die voor hen het pand wilden aankopen om extra investeringen mogelijk te maken en
Toen haast alles is kannen in kruiken was,besliste een aantal leden van Onze-Lieve Vrouwvereniging echter om het pand te verkopen aan een bouwpromotor en bovendien werd er vanuit de kerkelijke vereniging zeer dubieus gecommuniceerd.
Gevolg de crème de la crème van Vlaams acteurs en tal van verenigingen staan op straat omdat de kerk geen rekening houdt met ethische en maatschappelijke waarden.
Duizenden mensen worden theater en verenigingsleven ontnomen en dit allemaal om eigenaardige en louter financiële redenen.
Vanmiddag werd opgeroepen om dit te stoppen en het theater en de verenigingen te redden.
Een tiental acteurs kwamen naar het theater en sfeer was zeer zwaar ,ook droevend:iedereen was aangeslagen met het nieuws.
Bekijk dit tafereel via volgende link:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157623350098155/show/

IMG_7903.JPG
IMG_7997.JPG