Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Verbouwing wordt ondersteund door klusjobs.be bij moeders voor moeders

Verbouwing wordt ondersteund door klusjobs.be bij moeders voor moeders

KlusJobs.be help de organisatie Moeders voor Moeders met een nodige verbouwing. Vakmannen zijn normaal te duur voor zoon klus maar klusjobs.be kwam met een idee.

De laatste jaren neemt de voedselbedeling vanuit onze organisatie stelselmatig toe. Op dit ogenblik geven wij wekelijks een voedselpakket aan meer dan 400 gezinnen. Deze voeding wordt ons geschonken door de voedselbank, veiling, bakkerijen, en vele fabrikanten. Dit voedsel, waaronder ook veel vlees, moet worden herverpakt en verdeeld. In de huidige situatie werd dit verpakt in de kamer waar ook de computers hun werk deden. De federale agentschap voor de voedselveiligheid keurde dit af, waardoor er geen verpakking en verdeling meer mogelijk was. Nu heeft MvM een hygiënische kamer nodig waar het voedsel verdeeld en verpakt kan worden. Vermits onze VZW uitsluitend werkt met giften ,is het laten verbouwen van een hygiënische kamer geen optie. Dit omdat een vakman veel te duur is. Dank zij de steun van KlusJobs.be kan dit project binnen afzienbare tijd toch gerealiseerd worden. Hiertoe wordt een ruimte volledig heringericht tot hygiënische werkruimte met alle voorzieningen om de ontvangen voeding te verdelen, inpakken en etiketteren.

KlusJobs.be is de plek waar mensen gratis ieder klusje kunnen plaatsen. Aangemelde vakmannen kunnen vervolgens reageren op de klus. Hierdoor ontvangt de opdrachtgever meerdere offertes en kiezen zij aan het eind zelf wie de klus komt uitvoeren.

“Dit is een hartstikke leuke kans om iets te doen voor een organisatie als Moeders voor Moeders” zegt woordvoerder Shaun Rennison. “Zij doen zoveel voor mensen die het niet echt makkelijk hebben. Er was veel behoefte voor een keuken waar zij de voeding kunnen herverdelen en verpakken. Het moest nu ook gedaan worden anders kreeg Moeders voor Moeders problemen met de inspectie van voedselveiligheid.”

Wat heeft KlusJobs.be gedaan?
Wij werken samen met betrouwbare vakmannen en één hiervan vond het hartstikke leuk om dit gratis te doen voor Moeders voor Moeders.