Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Telegraaf NL plaatst hoax over Al Qaeda op voorpagina

Telegraaf NL plaatst hoax over Al Qaeda op voorpagina

Op de voorpagina van de Nederlandse krant De Telegraaf stond dinsdag het bericht dat Al-Qaeda diverse Nederlandse sites zou hebben gekraakt. Het ging hier echter om een hoax zo schrijft computertotaal.nl na een onderzoek bij de genoemde website-houders. Dat het om manipulatie ging werd ook door de commentators op de website direkt ingezien.

televaag.jpg

In het bericht was te lezen dat Al-Qaeda in bezit was van de wachtwoorden van diverse sites, waaronder de website van de Universiteit Twente. Volgens de universiteit ging het in hun geval echter om de website van een studentendispuut die al vier jaar uit de lucht is nadat de server beschadigd werd bij een brand.

De Stichting Magenta, die een website host die genoemd werd in de Telegraaf als doelwit van Al-Qaeda, meldt aan Bright dat het Telegraaf-artikel 'nergens op slaat'. De webmaster van Magenta stelt dat de genoemde scripts al jaren niet meer draaien. Ook zou de Al-Qaeda-man niets aan het wachtwoord hebben gehad.

Het bericht is onder andere overgenomen door Novum Nieuws, waardoor het op diverse websites is verschenen
http://www.telegraaf.nl/binnenland/57391011/Internetsites_doelwit_Al-Qae...