Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Website met nieuws voor en door Grimbergenaars wordt twee jaar

Website met nieuws voor en door Grimbergenaars wordt twee jaar

GRIMBERGEN -- Wat begon als een hobby onder twee vrienden is nu, twee jaar later, zowat uitgegroeid tot een respectabele speler. Grimbergs.net, voor en door Grimbergenaars, wil vooral op een positieve manier de mensen dichter bij elkaar brengen.

grimbergsnet.gif

Na wekenlang nadenken, ontwerpen, teksten schrijven, raad vragen en opzoeken hoe het moest, publiceerden we eind februari/begin maart 2005 de eerste artikels op de Grimbergs.net site. Eindelijk waren we ook 'online'.

We hadden een emailadres, men kon zich via de website lid maken, deelnemen en teksten indienen, kortom we traden toe tot de wereld van de moderne communicatietechnieken. Toen was het nog koffiedik kijken of deze stek wel slaagkansen zou hebben. De site is sinds haar ontstaan nog verder gegroeid en volgt nog elke dag dezelfde, opwaartse trend.

Tijdens het eerste werkjaar van de webstek liep het bezoekersaantal al gauw op tot ongeveer 185 unieke bezoekers per dag. Vandaag de dag krijgen we tot meer dan 700 unieke bezoekers per dag over de server! Op de drukste dag tot nog toe passeerden maar liefst 1031 unieke bezoekers de revue. Dit bewijst dat Grimbergs.net de afgelopen twee jaar goed werk leverde en dat mensen interesse tonen in deze manier van informatieverspreiding.

Grimbergs.net is ontstaan uit liefde en interesse voor de parel van Brabant.
Aanvankelijk richtten Sigurd De Ridder en Guido Hemeleers, twee Grimbergenaren met een gemeenschappelijke passie voor computers en hun gemeente, de webstek op. Nu twee jaar later is de groep uitgebreid met 12 extra medewerkers die elk op hun eigen manier artikels verwerken of aanbrengen op de webstek. Alle medewerkers zijn vrijwilligers en werken op eigen tempo mee aan onze stek. Er is geen enkele verplichting en alles gebeurt in een ontspannen sfeer. Samen verwerken we de binnengelopen berichten of tips die soms massaal onze postbus bereiken.

Gebruikers kunnen dankzij een gratis login en paswoord extra mogelijkheden benutten op de stek.
We snijden onderwerpen aan van verschillende aard. Zo zijn er de dagelijkse nieuwsberichten, die ons via verschillende kanalen bereiken, het politieke nieuws en de culturele activiteiten. Maar wat we ook bespreken, we brengen steeds nieuws voor en door Grimbergenaars. Naast de berichtgeving en het nieuws bieden wij ook tal van andere mogelijkheden aan onze bezoekers aan. Je vindt er niet alleen nieuws maar ook nuttige informatie en telefoonnummers. Ook voor cultuur, activiteiten en verenigingen kan je op de website terecht. Dit is trouwens de laatste tijd zodanig gegroeid dat we soms moeite hebben om alles op tijd te verwerken. Het succes is zoveel groter dan we hadden durven hopen! We hadden nooit durven dromen dat de inhoud van onze website zo'n impact zou hebben. We worden op straat zelfs soms aangeklampt door mensen die willen reageren op iets dat ze gelezen hebben. We kunnen daar alleen uit afleiden dat er blijkbaar wel nood was aan informatie uit de eigen gemeente.

Niet alleen ontvangen we dagelijks tonnen aan informatie en reacties, ook houden we op heel regelmatige basis een wedstrijd waarbij we vrijkaarten voor lokale fuiven of tal van andere leuke prijzen mogen uitdelen. Onze nauwe samenwerking met organisaties als Fenixx, CC Strombeek-Bever, KSJ Grimbergen, Cecilianen, Toneelverenigingen en vele anderen zit daar vanzelfsprekend voor een heel groot stuk voor iets tussen. Het doet ons enorm deugd dat we zou nauw kunnen samenwerken met de lokale verenigingen die onze gemeente rijk is om zo onze bezoekers ook eens in de bloemetjes te kunnen zetten. Daarenboven gaat zo’n wedstrijd ook steeds gepaard met een bijhorend artikel ter promotie van het evenement van de desbetreffende vereniging.

De website geeft bovendien aan tal van verenigingen de mogelijkheid om een eigen webstek met een eigen domein uit te bouwen onder die van Grimbergs.net. Zo hebben onder meer de Cecilianen, de triatlonvereniging, de beiaard van Grimbergen, de KWB, de gezinsbond en het verkeersplatform hun weg al gevonden naar Grimbergs.net.

Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het internet helemaal niet zo asociaal is als men wel beweert. Dat ondervinden wij ook. De reacties die soms voortkomen of de informatie die mensen opvragen en dan contact zoeken met personen of verenigingen zelf, is verbazend. Zo zie je maar dat Grimbergs.net de mensen door middel van het internet toch een stukje dichter bij elkaar brengt. Het geheim? Een gezellige bende vrijwilligers met het hart op de juiste plaats en in de eerste plaats met een hart voor Grimbergen!
Meer weten: surf dan snel naar www.grimbergs.net