Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Equal Pay Day] Vrouwenorganisaties in actie in Leuven

[Equal Pay Day] Vrouwenorganisaties in actie in Leuven

Fotoreportage over de acties in Leuven.

De ABVV vrouwen en zij-kant riepen 30 maart uit tot Equal Pay Day en trokken er in Leuven op uit om de marktgangers er vrijdagmorgen eraan te herinneren dat vrouwen 15 maanden moeten werken voor wat mannen op een jaar verdienen.

Meer nieuws over Equal Pay Day

Indymedia Equal pay day Leuven 11.jpg

Op de vrijdagse ochtendmarkt op het Ladeuzenplein, onder aan de voet van de Leuvense Universiteitsbibliotheek, brachten ABVV, ACV en KAV de genderdiscriminatie op de werkvloer onder de aandacht.

Indymedia Equal pay day Leuven 10.jpg

De vrouwen van KAV en ACV deelden paaseieren uit: grote voor de vrouwen, en kleine voor de mannen, onder het motto: "ACV en KAV zitten met een ei." en "Vrouwen verdienen beter... maar krijgen het niet."

Indymedia Equal pay day Leuven 38.jpg

Het ACV had de paashaas uitgenodigd om de genderdiscriminatie onder de aandacht te brengen. Moest het loonverschil kunnen teniet gedaan worden, zouden ze nieuwjaarskaartjes kunnen uitdelen; dan zouden vrouwen op 31 december hetzelfde verdient hebben dan mannen.

Indymedia Equal pay day Leuven 22.jpg

De ABVV vrouwen deelden deurhangers met een boodschap uit, en vergoedden de vrouwen symbolisch door hen chocoladen euro's toe te stoppen.

Indymedia Equal pay day Leuven 37.jpg

De actievoerders verbroederden (of beter: verzusterden) op het marktplein, door flyers en cadeautjes uit te wisselen.

Indymedia Equal pay day Leuven 12.jpg

Er werden ook kleinere acties gevoerd in bedrijven, onder andere zoals hier bij KBC, maar ook in de Alma restaurants en bij de AC restaurants.