Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

MIDDELHEIM-Tentoonstelling AIR BORN/AIR BORNE/AIR PRESSURE vn Paul MCCarthy

MIDDELHEIM-Tentoonstelling AIR BORN/AIR BORNE/AIR PRESSURE vn Paul MCCarthy

Sinds het einde van de jaren '60 werkt Paul McCARTHY (VS,°1945) gestaag aan een indrukwekkend oeuvre. Intussen geldt hij als één van de grootste levende kunstenaars van vandaag. Wie niet echt is ingewijd, verwacht doorgaans het ergste. McCarthy's eerste zorg is echter niet het doorbreken van taboes. Hij focust op seks en agressie en bekritiseert zo het symbolische geweld in onze cultuur vol massamedia en familiewaarden, schilderijen, video's performances en sculpturen vormen het decor voor een schroeiende kritiek op de cultuur waarin de kunstenaar leeft.

De tentoonstelling in het Middelheimmuseum toont dat McCarty nog steeds niet helemaal gevat kan worden. Hij verrast de museumbezoeker telkens opnieuw. Ditmaal met monumentale opblaasbare sculpturen die soms tot dertig meter hoog zijn. Deze creaties doen onmiddelijk denken aan opblaasbare figuren uit de reclame. McCarthy eigent zich een bestaand fenomeen toe en vervormt het letterlijk. Speciaal voor deze tentoonstelling creëerde hij vijf nieuwe sculpturen.

De acht getoonde werken (vanaf 27-05) staan verspreid in het beeldenpark. (Momenteel zijn maar het helf van de kunstwerken aangekomen - zie fotoreportage hieronder - 25-04-07). In het Braempaviljoen ziet u maquettes waarin deze transformatie gestalte krijgt en waarin u het denk- en werkproces van de kunstenaar kan volgen.

Het unieke karakter van het beeldenpark geeft McCarthy de mogelijkheid om voor het eerst een grote groep opblaasbare sculpturen te tonen. Een wereldwijde primeur dus!

Vanaf 27 mei t.e.m. 28 oktober in het Middelheimmuseum in Antwerpen
Meer op:
www.middelheimmuseum.be
Gratis toegang-Open vanaf 10uur tot 20uur(21uur in juni en juli.

Van 13/10/07 tot 13/2/08 presenteert het S.M.A.K.(Gent) een groots opgezette overzichtstentoonstelling van het werk van Paul McCarthy, met zowel bestaand als nieuw werk.

Meer op:
http://mccarthy.smak.be

PICT0276.jpg
PICT0246.jpg
PICT0228.jpg
PICT0238.jpg
PICT0195.jpg
PICT0212.jpg
PICT0257.jpg
PICT0268.jpg
PICT0183.jpg
PICT0215.jpg
PICT0275.jpg
PICT0199.jpg
PICT0261.jpg
PICT0179.jpg
PICT0287.jpg