Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / educatie duurzame ontwikkeling conferentie

Educatie voor Duurzame ontwikkeling: het nieuwe HIV/AIDS vraagstuk voor UNESCO

Educatie voor Duurzame ontwikkeling (EDO) krijgt nog steeds vaak de invulling van eenzijdige natuur- en milieu-educatie. Op deze conferentie werd meermaals een pleidooi gevoerd om dit concept de volledige invulling en benadering te geven dat het nodig heeft: multidisciplinair, interdisciplinair en op verschillende niveaus. Dit wil zeggen: sociale, ecologische en economische aspecten moeten samen benaderd worden.
HIV/AIDs is bijvoorbeeld ook niet enkel een gezondheidprobleem. Sociale en economische factoren spelen een grote rol in de verspreiding van en kwetsbaarheid voor deze ziekte.

Lees meer / 1 comment(s)

MDG9: Fight extreem richness

Dag 1 op de Unesco conferentie over Educatie voor Duurzame Ontwikkeling - namiddag.

Tijdens de workshop (90 personen, te kleine ruimte ole!) over Educatie voor Duurzame Consumtie worden enkele opvallende uitspraken gedaan.
"als we ons engageren om extreme armoede de yereld uit te helpen, dan moeten we dat ook doen voor extreme rijkdom. Een overdreven consumtiegedrag ligt aan de basis van onze te hoge ecologische voetafdruk."

Lees meer / 3 comment(s)

EDO conferentie in Bonn - dag 1

Drie mannen in pak stappen de wagon binnen. Meneer Geilhausen, ik wil niet weten wat zijn voorouders voor de kost deden, knipt mijn kaartje.
Welkom in Bonn, het conferentiecentrum vindt u even verder aan de linkerkant. Op de kaart lees ik dat dit in een ´BBQ-zone´ligt: strakke ruimtelijke ordening :S!

Maar goed, buiten de zon en het bier dat daar bij hoort, ben daar niet voor gekomen.

Lees meer / 0 comment(s)