Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Educatie voor Duurzame ontwikkeling: het nieuwe HIV/AIDS vraagstuk voor UNESCO

Educatie voor Duurzame ontwikkeling: het nieuwe HIV/AIDS vraagstuk voor UNESCO

Educatie voor Duurzame ontwikkeling (EDO) krijgt nog steeds vaak de invulling van eenzijdige natuur- en milieu-educatie. Op deze conferentie werd meermaals een pleidooi gevoerd om dit concept de volledige invulling en benadering te geven dat het nodig heeft: multidisciplinair, interdisciplinair en op verschillende niveaus. Dit wil zeggen: sociale, ecologische en economische aspecten moeten samen benaderd worden.
HIV/AIDs is bijvoorbeeld ook niet enkel een gezondheidprobleem. Sociale en economische factoren spelen een grote rol in de verspreiding van en kwetsbaarheid voor deze ziekte.
Ik weet dat het een vreemde vergelijking is, wat het onderwerp betreft dan, maar het beschrijft wel concreet waar het hem bij EDO ook om gaat.
Met de Bonn-declaratie wordt een duidelijk signaal gegeven, ondersteund door de aanwezigen uit meer dan 150 landen, EDO zowel op internationaal, nationaal en lokaal vlak en duidelijke plaats te geven en te implementeren. Een multi- en interdisciplinaire benadering en samewerking is hiervoor nodig.

Tot zover Bonn. De rij mensen aan het internetcafe neemt steeds grotere proporties aan. Ze moeten blijkbaar nog een plaats in het vliegtuig reserveren. Goed bezig jongens ;)

In 2014 loopt The Decade on ESD van Unesco af. De eindconferentie zal plaatsvinden in... japan.
Allen daarheen?

Miek

Miek for president!

http://samverhaert.blogspot.com