Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] Internationaal Fair Trade feest in Brussel

[Video] Internationaal Fair Trade feest in Brussel

Van 12 tot 16 mei was er in Blankenberge een wereldwijde conferentie over eerlijke handel, georganiseerd door IFAT. De afsluiter van deze conferentie wordt het grote gebeuren “Fair trade viert feest”, een spektakel op en rond de Grote Markt van Brussel.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: Fair Trade Feest Brussels.WMV  (21.57 MB)

IFAT (de Internationale Federatie van Eerlijke Handel) is de grootste koepel van eerlijke handelsorganisaties ter wereld met 300 lidorganisaties in 60 landen.

Om de twee jaar organiseert IFAT een conferentie waar meer dan 300 deelnemers elkaar ontmoeten en debatteren over trends en uitdagingen van de eerlijke handel.

Dit jaar was IFAT te gast in de Belgische kuststad. Deze conferentie met de naam 'Fair Trade at heart' was een onderdeel van de 'Global Journey' waarmee het handelsmerk van de Fair Trade Organisaties een wereldreis maakt.

Op donderdag 17 mei was er een afsluitend feest in het hartje van Brussel, met een Wereldmarkt van Fair Trade producenten op het Muntplein, een Fair Trade Parade op de Grote Markt, aan het Stadhuis en zelfs tot bij Manneken Pis.

De mensen aan het woord zijn Burgemeester van Brussel Freddy Thielemans in het Spaans, Denis Lambert van Oxfam Magasins du Monde en Koen van Bockstal van Oxfam Wereldwinkels.