Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Updates over de G8

Updates over de G8

Update actie-radio

De Infogroep van de G8 zal een actie-radio via PMR , Public Mobile Radio, tijdens de G8-protesten.
Er zal uitgezonden worden op woensdag 6 en donderdag 7 juni, ieder uur om kwart voor op kanaal 3.

Netwerk Video-activisme zet protestnieuws op poten

Het Netwerk Video-activisme zal tijdens de G8 een nieuwsuitzending verzorgen via hun website http://g8-tv.org. Tussen 31 mei en 10 juni voorzien zij dagelijks 3 uitzendingen van 5 minuten.
Tussen 2 en 8 juni komt daar een extra nieuwsuitzending van een half uur bij, en dat dagelijks na 21u00.
De beelden zullen beschikbaar zijn in het OggTheora-formaat. Dit kan afgespeeld worden met de open media-speler VLC (www.videolan.org) of met een plug-in voor quicktime (http://xiph.org/quicktime/).

Flash Radio brengt online protestradio

Flash Radio zal vanaf de G8-protesten in Heiligendamm en omstreken radionieuws brengen via een podcast. Van 2 tot 10 juni zullen haar burgerjournalisten dagelijks een uitzending van een halfuur verzorgen.
Om op de podcast in te schrijven: kopiëer en plak www.flashradio.wordpress.com/feed in uw mediaspeler. Wie niet vertrouwd is met podcasts, kan alle info vinden op hun website: www.flashradio.wordpress.com.

G8-top 2008 bekend

De G8-top 2008 zal doorgaan in Japan in het vakantie-oord Toyako op het eiland Hokkaido.
Het grote thema op de top zal klimaatsverandering zijn, volgens premier Shinzo Abe. Verwacht wordt dat er gediscussiëerd zal worden over hoe de CO2-uitstoot terug te dringen tegen 2012, wanneer het Kyoto-protocol afloopt.

Gilles

Gepost door Gilles
27.05.2007

Tags