Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

“De blokkades houden stand”

“De blokkades houden stand”

ROSTOCK -- Op de laatste algemene persconferentie van de acties tegen de G8, wordt de som gemaakt van de verschillende wegblokkades gisteren. “De mensen hebben zich niet laten afschrikken door de zware repressie van de politie. Duizenden demonstranten hebben blokkades opgeworpen en blijven nog steeds de weg versperren”, aldus Christoph Kleine van Block G8.

Christoph kleine.jpg

Heel vroeg vanmorgen zijn er tussen de zes en de achtduizend demonstranten vertrokken uit camp Rostock en camp Reddelich. “Duizenden manifestanten hebben tegelijkertijd alles ingepakt en zijn vertrokken naar de blokkades”, zo vertelt Christoph Kleine.

De politie heeft de demonstraties van vandaag verboden en heeft heel de nacht demonstranten gecontroleerd. “De actievoerders hebben zich niet laten intimideren door al dat politiegeweld en zijn massaal vetrokken. De blokkades houden nog steeds stand.”

Gisterenavond kwam het bericht binnen dat de politie camping Rostock was aan het ontruimen. Volgens de politie zou er een molotovcocktail zijn gevonden en was dat reden genoeg om het kampement leeg te halen. “De politie heeft camp Rostock niet ontruimd, maar heeft wel controles uitgevoerd en enkele mensen opgepakt. Het verhaal van de molotovcocktail is absoluut fout. Er is nooit één gevonden. Het was een verhaaltje van de politie”, aldus Kleine.

Vandaag is er voor de rest nog een heel druk programma voorzien. Heel de voormiddag zijn er workshops en debatten georganiseerd, om 13u15 houdt Vandana Shiva de slotspeech in de Nikolaikirche en dan begint er op het podium in de haven van Rostock een uitgebreid muziekprogramma. De twee headliners zijn ongetwijfeld Bono en Geldof.

waar blijven fotos en

waar blijven fotos en nieuws? op elke IMC van europa is over de blokkades van de voorbije dagen genoeg massa's info te vinde. En hier niet... Jullie waren nogtans zeer goed begonnen met de verslagen van zaterdag en de blogs.

Er is trouwens ook een infiltrant van de flikken ontdekt, lees maar op IMC nl of IMC de: http://de.indymedia.org/2007/06/182485.shtml
http://www.indymedia.nl/nl/2007/06/45207.shtml

De klootzak probeerde mensen te overtuigen om de flikken aan te vallen, tot ie herkent werd...