Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Cartoon Demo Antwerp

[Fotoreportage] Cartoon Demo Antwerp

Today muslims in Antwerpen (Belgium) showed their protest against the Mohammed Cartoons.
Photographer: Karina Brys
home.tiscali.be/karinabrys

aDSC_0076.jpg
aDSC_0052.jpg
aDSC_0056.jpg
aDSC_0059.jpg
aDSC_0060.jpg
aDSC_0063.jpg
aDSC_0066.jpg
aDSC_0067.jpg
aDSC_0068.jpg
aDSC_0081.jpg
aDSC_0090.jpg
aDSC_0095.jpg
aDSC_0097.jpg

Heel knappe foto's !!!

Heel knappe foto's !!!

Prachtige serie, met veel

Prachtige serie, met veel lef gemaakt.

Goede serie Karina, mooi

Goede serie Karina, mooi dicht op de mensen gefotografeerd, complimenten.

Goede reportage die het

Goede reportage die het vreedzame verloop van de demo goed weergeeft!

hoi karina, dikke pluim

hoi karina, dikke pluim ...
schitterende serie.
groetjes seppe.

proficiat met de mooie foto's

Zeer geslaagde reportage over het vreedzaam verloop.
Hebt u ook fotos over dit?
55 arrestaties na protestbetoging in Antwerpen
Volgens de laatste cijfers van de politie zijn bij de betoging tegen de Deense spotprenten gisteren in Antwerpen vijfenvijftig personen bestuurlijk aangehouden, onder wie tweeëntwintig minderjarige relschoppers. Daarnaast werden ook nog eens twee personen gerechtelijk aangehouden. Eén gerechtelijke aanhouding is door de procureur alvast bevestigd voor het toebrengen van slagen aan een agent. Ondanks het feit dat de agenten door de betogers belaagd werden met flessen en stenen zou er slechts één agent echt het slachtoffer geworden zijn van fysiek geweld.

Aanval tram
In totaal werden negen aangiftes genoteerd van beschadigingen aan voertuigen. Verder werd er nog een steen door het raam van een café in de Dambruggestraat gegooid en liepen er twee trams schade op in het tumult. Het aanvallen van de tram op de Turnhoutsebaan in Borgerhout was één van de redenen waarom de politie overging tot het arresteren van de heethoofden. Verder sneuvelden er tijdens de betoging ook enkele bloembakken en de afsluiting van een terras.

Oncontroleerbaar
De politie benadrukt nogmaals dat ze heeft getracht de betoging rustig te laten verlopen. De agenten waren aanvankelijk niet zichtbaar opgesteld. Er waren enkel een paar fietsteams en enkele agenten per motor ingezet om de optocht te begeleiden. Toen bleek dat die oncontroleerbaar werd en de eerste beschadigingen begonnen, werd beslist tot het inzetten van de geüniformeerde eenheden. Pas na de eerste meldingen van vernielingen op de Turnhoutsebaan werd overgegaan tot arrestaties.

Sorry

Sorry, dit wist ik niet. Ik baseerde mijn mening op deze fotoreportage.

Beter kijken

Misschien nog eens opnieuw kijken.
Deze reportage vertelt een genuanceerd verhaal en verbloemt niet dat er op het einde "iets" gebeurd is. Wat dat precies is, is altijd moeilijk op te maken als je er niet zelf bij was en dan nog...

knappe foto's

WOW knappe foto's. Echt indrukwekkern vooral die laatse vind ik zeer prachtig met die blik links op de foto. Zeer geslaagde compositie...

Groeten
Diederik