Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Nog twee G8-gevangenen vast

Nog twee G8-gevangenen vast

Volgens een persbericht van Rote Hilfe zitten er nog twee mensen vast van de (ruim 1000) arrestanten die er tijdens de acties tegen de G8 gemaakt zijn. Een van de twee betreft een man die in het bestuur zit van de Turkse Vereniging voor Arbeiders en Scholieren (TIOD) en die in Nederland woont. De andere is een man uit Rostock die een voorwaardelijke (andere) straf had staan toen hij gearresteerd werd.

(letterlijke tekst persbericht: Bei dem anderen Gefangenen handelt es sich um den in den Niederlanden lebenden L.Y., der Mitarbeiter im
Institut für internationale Kultur und Kunst (VEK-SAV) und Vorstandsmitglied des Vereins türkischer Arbeiter und Schüler (TIÖD)ist. L.Y. hat im Jahre 2002 in einem türkischen Gefängnis am Todesfasten gegen die Isolationshaft teilgenommen und ist darauf in die Niederlande geflohen. Er ist anerkannter politischer Flüchtling und in Folge der Traumatisierung durch die Erlebnisse in türkischen gefängnissen Frührentner und in psychologischer Behandlung, die fortgesetzt werden muss. Bron:
http://de.indymedia.org/2007/06/186229.shtml)

De Turkse organisatie AVEG in Keulen organiseert solidariteit met hem en roept op acties te voeren voor vrijlating van deze gevangenen.

Negen andere arrestanten zijn in snelrecht al veroordeeld tot vaak maandenlange gevangenisstraffen. Ze zijn allen in hoger beroep gegaan en in afwachting van dat beroep vrijgelaten.

Onduidelijk is hoeveel van de arrestanten nog een proces zullen krijgen.

Aanstaande weekend is een evaluatie van de G8-campagnes in Amsterdam (zie: http://www.globalinfo.nl/content/view/1268/30/) Daar zal ook de juridische situatie aan de orde komen.