Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

YEFF! workshops Paris

YEFF! workshops Paris

Neem uit een 12 Europese landen een 4-tal jongeren, eens goed schudden, en je krijgt....YEFF!
Volg onze avonturen op de voet via: www.yeff.net

Na een reeks uiterst vermoeiende dagen in in Lille, kwam de Poolse-Belgische-Franse groep aan in Parijs. De eerste dag was er tijd om kennis te maken met de andere groepen en wat uit te rusten. Vandaag organiseert Kyrnea, de coördinerende organisatie een reeks workshops.
Hierbij een kort verslag van de Pocket Film workshop door "Forum des images".

Forum des images organiseert een jaarlijks filmfestival voor films gerealiseerd met een GSM. Volgens Benoit Labourdette, de artistiek directeur van het festival, film je met een GSM andere onderwerpen want een GSM heb je steeds op zak. Je werkt ook spontaner dan met een digitale camera. De filmpjes die hij liet zien waren echter vooral hoogstandjes op het vlak van montage, dus helemaal overtuigd ben ik niet.
Je kan de films bekijken op: www.festivalpocketfilms.fr

Indien je het zelf eens wil proberen dan volgen hier enkele tips:
De nieuwste generatie mobiel telefoons gebruikt het video file formaat 3GP. Je kan deze beelden rechtstreeks bewerken met 'Quick-time Pro' en op je PC met 'Sony Vegas'. Maar als je een gesofisticeerdere montagesoftware wil gebruiken, dan kan je de beelden converteren via de gratis software:
- Super voor PC (www.erightsoft.com)
- FFMPEGX voor Mac

Veel plezier!

Chris

Gepost door Chris
07.07.2007

Tags