Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De zaak Angelica: laatste ontwikkelingen

De zaak Angelica: laatste ontwikkelingen

BRUSSEL – Een overzicht van recente berichten over het lot van Angelica, het 11-jarige Equadoraanse meisje dat sinds 1 juli zit opgesloten in het gesloten centrum 127bis van Steenokkerzeel.

Angelica3.JPG

Hertoginnedal
Actievoerders van Udep Brussel en de franstalige Liga voor de mensenrechten vatten vanmorgen post aan Hertoginnedal, waar de formatiegesprekken voor een nieuwe regering doorgaan. Formateur Yves Leterme liet zich niet zien. Patrick Dewael wel, maar de huidige minister van Binnenlandse Zaken verklaarde niets voor Angelica te kunnen doen. “Hij zegt dat hij niet kan ingaan tegen zijn administratie, maar dat is pertinent onwaar,” aldus Gerardo van Udep. Didier Reynders (MR) zei de zaak eerst te moeten bestuderen. Joëlle Milquet van de CDH verklaarde zich wél tot bondgenoot van de actievoerders, al deed ze geen concrete beloftes.

Koning
Maandag is het de beurt aan Albert II. Vrienden en familie van Angelica willen de koning een brief bezorgen die het 11-jarige meisje speciaal voor hem geschreven heeft.

Vader
Die brief zou normaal bezorgd worden door de vader van Angelica. Hij was tot nu toe aanwezig op alle acties, maar heeft van de advocaten van zijn dochter de raad gekregen om onder te duiken. Hij zou teveel risico lopen om zelf ook opgepakt te worden.

Udep
De Brusselse afdeling van Udep, de beweging van mensen zonder papieren, wil een steuncomité voor Angelica oprichten. Wie wil bijspringen, of wie per sms op de hoogte wil blijven van acties en mogelijke uitwijzingsdata, kan contact opnemen via udep-bruxelles [at] hotmail.com (in het frans).

Consul
De consul van Equador, M. Segovia, zegt in een brief aan de Dienst Vreemdelingenzaken dat hij Angelica en haar moeder wil opvangen bij hem thuis. Eerder noemde de president van Equador, M. Correa - die Angelica begin vorige week in Steenokkerzeel een bezoek bracht - de behandeling van het meisje ‘lamentabel’.

Zestig brieven
Ondertussen kruipen ook veel kinderen in hun pen. Angelica zou in het gesloten centrum al zestig steunbrieven ontvangen hebben van leeftijdsgenootjes. Haar huidige adres: Angelica Cajamarca, Transitcentrum 127bis, Jozef Goorislaan, 80, 1820 Steenokkerzeel

Betoging
Zondag wordt om 12u aan het gesloten centrum van Steenokkerzeel betoogd (treinstation Nosseghem).

Niet alleen
Angelica is niet het enige kind dat in Steenokkerzeel zit opgesloten. Aan Freya Piryns van Groen! vertelde Angelica donderdag dat er nog zo’n tien andere kinderen worden vastgehouden in 127bis.

Eigenlijk zijn onze politici

Eigenlijk zijn onze politici criminelen
Erger dan degenen die de joden naar hun eindbestemming loodsten
Want nu is dit een herhaling.
Wat is er gebeurt met de mensheid?
Deshumanisering is het gevolg van ons liberaal economisch syteem dat alle mensen tot elkaars konkurenten maakt.
Over heel de wereld.
Politici dienen de vooral de belangen van de ecomnomie en vergeten dat ze er voor de mensen zijn.
We zijn aan vernieuwing toe van ons economisch bestel.
Dit is niet meer leefbaar!
Hoervoor schaam ik mij in de plaats van de minister...

hek omver