Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Zhongguancun en het IT-beest

Zhongguancun en het IT-beest

Tijd om ons te verplaatsen naar het IT shoppingcentrum in Zhongguancun. We hadden slechts de tijd om onder de indruk te komen van de immense omvang van het gebeuren. Building vol verdiepingen met het ene kraampje naast het andere in alles wat hardware en software betreft. Volgens onze expert Koen zowat 30% goedkoper dan bij ons. Anderen van de groep besloten die drukte links te laten en besloten te aperitieven. Geert dronk er koffie en naar het schijnt is dat het vermelden waard.

Na het middagmaal bezochten we de Hutongs, authentieke wijken van Beijing. De commercie tiert er welig zodat het inleven in de historische context wat moeilijk is. Een flank van het meertje is begroeid met lotusbloemen en in het water zwemmen mensen zonder géne. Hilariteit was er pas toen enkelen het openbaar toilet bezochten en vaststelden dat alles open en bloot diende te gebeuren. Maria kwam er nog Belgen tegen uit haar buurt, wat is de wereld toch klein. Zij kwamen van Shanghai en wisten te melden dat het daar 37 graden is. Dat belooft…

chinaworks

Gepost door chinaworks
31.07.2007

Tags