Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] "Stopzetting financiële hulp aan Palestina zal tot humanitaire ramp leiden"

[Fotoreportage] "Stopzetting financiële hulp aan Palestina zal tot humanitaire ramp leiden"

Brussel -- Enkele honderden mensen verzamelden zich vandaag aan het Schumanplein om te protesteren tegen de beslissing van de Europese Unie om alle financiële steun aan de Palestijnse autoriteiten stop te zetten. De betoging werd georganiseerd door de Association Belgo-Palestina en het Aktieplatform Palestina. Er kwamen ook delegaties van Palestijnse organisaties uit Frankrijk, Nederland en Duitsland om de actie mee te ondersteunen.

DSCN0395.JPG

"De beslissing van de Europese Commissie om alle hulp aan Palestina op te schorten heeft tot onmiddellijk gevolg dat een bedrag van 30 miljoen Euro niet uitbetaald wordt. Dit treft ongeveer 140.000 Palestijnse werknemers waaronder niet alleen leden van de Palestijnse autoriteiten maar ook dokters, verplegers, leerkrachten ed. Dit is een dramatische situatie voor de Palestijnse bevolking" aldus Nadia Farkh van de Association Belgo-Palestinienne.

"De Europese Unie hanteert twee maten en twee gewichten" zegt Wim Leysen coördinator van het Aktieplatform Palestina. " Men schort alle hulp op aan Palestina omdat Hamas zogezegd het internationaal recht niet zou respecteren. Maar we hebben daar onze bedenkingen over. De EU bedreigt de Israëlische staat ook niet met sancties ondanks het feit dat ze het internationaal recht en akkoorden niet respecteert. Er klopt iets niet in de houding van de Europese Unie. We zijn een briefschrijfactie begonnen aan minister De Gucht waarin we dringend vragen om de beslissing bij de Europese Unie te herzien. De druk van de VS op de Europese Unie was blijkbaar zeer groot. Maar men zal de situatie moeten herbekijken. Zonder de financiële steun zal de situatie in Palestina nog verergeren en tot een humanitaire crisis leiden. Terwijl Israël hiermee precies een vrijgeleide krijgt om ongestraft door te gaan met hun agressie" aldus Wim Leysen.

Monique van de Association France Palestine Solidarité is helemaal van Rijsel afgezakt. "We zijn hier met een honderdtal mensen van verschillende Palestijnse organisaties naartoe gekomen. We willen tonen dat de burgers niet akkoord zijn met de beslissing die genomen is door Europa. De maatregel zal leiden tot meer chaos en het conflict in het Midden Oosten verergeren. Daarom roepen we de regeringen op om hun verantwoordelijkheid op te nemen. We willen de Europese functionarissen er op attent maken dat ze niet alleen zijn in hun bureaus en commissies maar dat er ook nog burgers zijn waar ze op tijd en stond naar moeten luisteren."

http://www.association-belgo-palestinienne.be/

http://www.actieplatformpalestina.be/

DSCN0441.JPG
DSCN0443.JPG
DSCN0389.JPG
DSCN0402.JPG
DSCN0417.JPG
DSCN0421.JPG
DSCN0431.JPG
DSCN0373.JPG
DSCN0435.JPG