Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Indymedia.be ontvangt Drupal Summer School

Indymedia.be ontvangt Drupal Summer School

Gisterenavond kwamen zo'n 40 mensen naar de eerste Drupal Summer School-sessie in Brussel. In het gebouw van Indymedia.be maakten de aanwezigen kennis met de basisprincipes van Drupal, het open source CMS (*) waarmee onder meer deze website gebouwd werd. Stap voor stap bekeken we de bouwstenen van het systeem en hoe je aan de slag kan om je eigen website op te zetten.

Zowat de helft van de mensen die zich hadden ingeschreven voor de Summer School, ging vooraf mee een hapje eten. Nadat iedereen zijn Turkse pizza naar binnen had gewerkt, was het tijd voor de hoofdschotel. Jo en Roel van Quadrupal legden het diverse publiek uit wat te doen, eenmaal je Drupal geïnstalleerd hebt op je webserver. Hoe beheer ik Drupal? Hoe installeer ik een module? Hoe voeg ik zelf velden toe aan een bestaand webformulier? Het kwam allemaal aan bod.

De Drupal Summer School is een initiatief van Quadrupal, mee ondersteund door Indymedia.be. De opbrengst van de avond zal worden doorgestort aan de Drupal Association.

drupal_summer_school_1.jpg

drupal_summer_school_2.jpg

drupal_summer_school_3.jpg

drupal_summer_school_4.jpg

Foto's: han

brunodbo

Gepost door brunodbo
31.08.2007