Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / indymedia.be

Indymedia.be houdt ermee op en stapt in totaal nieuw mediaproject

Na bijna een jaar vonden we het tijd om onze brede achterban te informeren en te betrekken bij onze wilde plannen.
Met de vaste ploeg van vrijwilligers besloten we immers om samen met een aantal andere media projecten een digitaal dagblad op te starten. Omdat die andere partners zijn beginnen communiceren over hun plannen wilden we wat vermijden dat onze brede achterban het nieuws zou te weten komen via een derde.
Dus vertrok er hier gisteren een mail naar honderden mensen om hen uit te nodigen voor een informatie vergadering over het nieuwe media project waar indymedia.be zal in opgaan.

Lees meer / 4 comment(s)

Join Indymedia.be's tech team!

Indymedia.be is calling web developers, sysadmins & other hackers to rock www.indymedia.be.

Lees meer / 0 comment(s)

Een maand met de vernieuwde indymedia.be

Op 22 oktober 2008 ging een vernieuwde Indymedia.be in de ether. De vernieuwde Indymedia.be kreeg heel wat lovende commentaren over zich heen.

Zelf vind ik dat er hier en daar nog verbeteringen mogelijk zijn.
Waar bleven bijvoorbeeld de vertrouwde persberichten?
Wat doen we met aankondigingen voor activiteiten?
Wat mag er in de nieuwslijn, wat in de blog of in de media-blog?
Is media-watch een sport? Wat met corp-watch? Publicaties van instituten voor internationaal beleidsonderzoek? Of zijn enkel Humo, Knack, vrt en Mia Doornaert media?

Lees meer / 3 comment(s)

Nieuwe site: we zijn er bijna ...

Voila, dit is hem. De nieuwe website van Indymedia.be. Na drie jaar waren we aan een nieuwe vormgeving toe. Indymedia.be wordt gemaakt door 120 vrijwilligers. De nieuwe lay out moet het mogelijk maken om hun werk mooier te presenteren. Op de voorpagina vind je naast de nieuwslijn en de features nu ook de recentste foto's en Indy TV, een loop met de nieuwste videoreportages. Ook de mediablog en de blogs van onze correspondenten zijn voortaan duidelijk zichtbaar voor iedereen die een blik werpt op de voorpagina.

Lees meer / 26 comment(s)

Nieuwe site: vanavond is het zover!

Even een korte post om te laten weten dat we vanavond onze nieuwe
website lanceren! Na maanden hard werken, is het zover. Rond 21u
vanavond sluiten we de publiceer-pagina's tijdelijk af, en beginnen we eraan. Rond middernacht - in het beste geval, het kan ook nachtwerk worden - staat de nieuwe website dan on line.

Lees meer / 2 comment(s)

Nieuwe site: update

Hoog tijd voor een update in verband met de nieuwe Indymedia.be-website.

Lees meer / 3 comment(s)

Zet een banner van Indymedia.be op je website!

Vanaf vandaag zijn er banners van Indymedia.be beschikbaar. Redkitten (thanks!) ontwierp twee soorten/stijlen banners in verschillende groottes, die je kan gebruiken om naar http://www.indymedia.be te linken. Op die manier hopen we Indymedia.be bekend te maken bij een breder publiek.

De banners kan je downloaden op http://promo.indymedia.be/banners, of je kan op die pagina de code kopiëren van de banner die je op je website wil plaatsen.

Lees meer / 3 comment(s)

http://vrije-meningsuiting.be live

Sinds vorig jaar verenigen verschillende organisaties zich in het 'Platform voor vrije meningsuiting', met als voornaamste doel toe te zien op de vrijwaring van het recht op vereniging en vrije meningsuiting. Beide rechten staan immers onder druk nadat nieuwe wetgeving in het kader van de strijd tegen georganiseerde criminaliteit en terrorisme de bevoegdheden van politiediensten de laatste jaren enorm uitbreidden.

Uit de platformtekst:

Lees meer / 0 comment(s)

Op zoek naar de meerwaarde van Indymedia

Sinds dit jaar hebben de derde bachelors agogiek aan de VUB een nieuw vak: “Methodiekontwikkeling en evaluatie”.
Voor dit vak gingen de VUB en het Brussels Sociaal Cultureel [Net]werk een partnership aan. Wij, als studenten, werden in groepjes van drie het werkveld ingestuurd om de sociaal-culturele praktijken van dichtbij te gaan bekijken.

Onze opdracht bestond uit 2 delen:
* Theoretisch luik: een beschrijving en analyse van de praktijk
* Creatief luik: de meerwaarde van de praktijk op een originele manier in beeld brengen

Lees meer / 0 comment(s)

Bekijk de nieuwe website van indymedia

Twee maanden geleden kwam ik aan bij Indymedia zonder enige voorkennis van Drupal. De nieuwe website bestond uit alleen maar sketches van de lay-out. De Drupal-kennis kwam er na verloop van tijd bij, mede dankzij stagebegeleider Bruno. Ook de nieuwe website is al snel aangegroeid tot een werkend geheel.

Lees meer / 4 comment(s)

Nieuwe website - uw artikels gaan niet meer verloren

Eén van de problemen van de huidige website van Indymedia is dat bezoekers alleen deze artikels lezen die op de voorpagina verschijnen. Eens de artikels de voorpagina verlaten, is het dan ook moeilijk om artikels terug op te vragen. De zoekfunctie en de rubriekpagina’s worden slechts zeer zelden gebruikt. De nieuwe website zal verschillende oplossingen aanbieden om dit probleem te verhelpen.

Lees meer / 2 comment(s)

Drupalcon Boston: What's in it for Indymedia.be?

I'm currently geeking out in Boston at (yep, you guessed it) this spring's Drupalcon. Drupalcon is the twice yearly event for all things Drupal: developers, themers, site builders, users, fans get together to discuss and work on Drupal. And, of course, to have a lot of fun.

Lees meer / 1 comment(s)

Indymedia.be bereidt zich voor om mee te stappen tegen de oorlog

Op 16 maart willen we met een aantal IMCistas deelnemen aan de vredesmars van Leuven naar Brussel. We gaan er niet zomaar naartoe maar willen er een verhaal vertellen over de media en de oorlog. Op vrijdag 29 02 zaten we al met een paar mensen samen om te bespreken hoe we dat willen aanpakken. We gaan proberen om met een aantal oude computerschermen en wat ander materiaal een soort act rond media en oorlog in elkaar te steken.

Lees meer / 0 comment(s)

Drupal user power

Today, first day of DrupalCon, the twice yearly meeting of Drupal'ers, this time in Boston. Some very interesting talks were planned today, ranging from multimedia to OpenID implementations in Drupal. Personal high point of the day was the keynote of Dries (Drupal project lead). You read more about that here. The following slide expresses really well why Indymedia.be is still thrilled to use Drupal.

Lees meer / 0 comment(s)

Ubuntu bij Indymedia.be

Enkele weken geleden kwam er bij Indymedia.be een vraag binnen van asbl Green vzw om een presentatie te geven over Ubuntu. Samen met Mark Van den Borre ging ik vanmiddag dan ook tekst en uitleg geven over de Linux-distro 'for human beings'. Mark had het over Ubuntu in het algemeen (wat is het, hoe werkt het systeem, hoe zit de community in elkaar, ...), ik lichtte het gebruik van Ubuntu bij Indymedia.be toe.

Voor wie meer wil weten hoe we bij Indymedia.be gebruik maken van Ubuntu:

Lees meer / 0 comment(s)

Beroepsjournalisten op opendeurdag indymedia.be over burgermedia

Op de website van de *journalisten bond* kan je een verslag lezen van de indymedia.be open deur dag.


Indymedia voedt debat over klassieke en nieuwe media

De ‘nieuwe media’ zijn niet zo nieuw als ze er uitzien. Bovendien is het maar de vraag of ze zo lang ‘nieuwe media’ zullen blijven, gelet op de gevaren van ‘netnarcisme’ en ‘hybridisering’ die hen bedreigen. Die vaststellingen werden gedaan op de tweede opendeurdag die de onafhankelijke nieuwswebsite Indymedia.be op 17 februari organiseerde.

Lees meer / 0 comment(s)

Nieuwe website Indymedia krijgt vorm

We zijn nu al een paar weken bezig met de ontwikkeling van de nieuwe website van Indymedia. We laten u graag enkele screenshots zien. Zo kunt u zich al een beeld vormen over wat er u de volgende maanden te wachten staat op uw favoriete website.

Als eerste wensen we onze nieuwe homepage voor te stellen. Hier is uiteraard veel aandacht voor de nieuwsberichten, maar er werd ook meer ruimte voor interactiviteit gelaten. Er wordt meer aandacht besteedt aan de mogelijkheid om zelf artikels te verzenden en u vindt een overzicht van de komende activiteiten.

Lees meer / 0 comment(s)

Lezing Nico Carpentier tijdens Burgermediadag

Tijdens de Burgermediadag (op 17.02.2008 bij Indymedia.be) gaf Nico Carpentier tekst en uitleg bij de bijdrage die hij schreef voor 'Burgermedia: opmars, ervaringen, bedenkingen'. Nico's lezing was meteen ook de lancering van dat boek, een uitgave van Indymedia.be.

Lees meer / 0 comment(s)

Ontwikkeling nieuwe website Indymedia gestart

Op de algemene vergadering van 16 december werd een eerste ontwerp voor de nieuwe website van Indymedia reeds voorgesteld aan de vrijwilligers. Deze nieuwe website werd met enthousiasme onthaald door het aanwezige publiek. Sinds deze week zijn we druk bezig met het ontwikkelen van de website.

Lees meer / 0 comment(s)