Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / drupal

Join Indymedia.be's tech team!

Indymedia.be is calling web developers, sysadmins & other hackers to rock www.indymedia.be.

Lees meer / 0 comment(s)

Fosdem 2009 / Drupal devroom

At last week's Fosdem, there was a Drupal devroom for the second year in a row! It was an interesting day, with mostly worthwhile presentations. Most (if not all?) sessions were recorded on video, some sessions even multiple times. You can find an overview of those videos (and other resources) over here on groups.drupal.org.

Lees meer / 0 comment(s)

Nieuwe site: we zijn er bijna ...

Voila, dit is hem. De nieuwe website van Indymedia.be. Na drie jaar waren we aan een nieuwe vormgeving toe. Indymedia.be wordt gemaakt door 120 vrijwilligers. De nieuwe lay out moet het mogelijk maken om hun werk mooier te presenteren. Op de voorpagina vind je naast de nieuwslijn en de features nu ook de recentste foto's en Indy TV, een loop met de nieuwste videoreportages. Ook de mediablog en de blogs van onze correspondenten zijn voortaan duidelijk zichtbaar voor iedereen die een blik werpt op de voorpagina.

Lees meer / 26 comment(s)

Nieuwe site: update

Hoog tijd voor een update in verband met de nieuwe Indymedia.be-website.

Lees meer / 3 comment(s)

http://vrije-meningsuiting.be live

Sinds vorig jaar verenigen verschillende organisaties zich in het 'Platform voor vrije meningsuiting', met als voornaamste doel toe te zien op de vrijwaring van het recht op vereniging en vrije meningsuiting. Beide rechten staan immers onder druk nadat nieuwe wetgeving in het kader van de strijd tegen georganiseerde criminaliteit en terrorisme de bevoegdheden van politiediensten de laatste jaren enorm uitbreidden.

Uit de platformtekst:

Lees meer / 0 comment(s)

Nieuwe website - uw artikels gaan niet meer verloren

Eén van de problemen van de huidige website van Indymedia is dat bezoekers alleen deze artikels lezen die op de voorpagina verschijnen. Eens de artikels de voorpagina verlaten, is het dan ook moeilijk om artikels terug op te vragen. De zoekfunctie en de rubriekpagina’s worden slechts zeer zelden gebruikt. De nieuwe website zal verschillende oplossingen aanbieden om dit probleem te verhelpen.

Lees meer / 2 comment(s)

Drupalcon Boston: What's in it for Indymedia.be?

I'm currently geeking out in Boston at (yep, you guessed it) this spring's Drupalcon. Drupalcon is the twice yearly event for all things Drupal: developers, themers, site builders, users, fans get together to discuss and work on Drupal. And, of course, to have a lot of fun.

Lees meer / 1 comment(s)

Drupal user power

Today, first day of DrupalCon, the twice yearly meeting of Drupal'ers, this time in Boston. Some very interesting talks were planned today, ranging from multimedia to OpenID implementations in Drupal. Personal high point of the day was the keynote of Dries (Drupal project lead). You read more about that here. The following slide expresses really well why Indymedia.be is still thrilled to use Drupal.

Lees meer / 0 comment(s)

Nieuwe website Indymedia krijgt vorm

We zijn nu al een paar weken bezig met de ontwikkeling van de nieuwe website van Indymedia. We laten u graag enkele screenshots zien. Zo kunt u zich al een beeld vormen over wat er u de volgende maanden te wachten staat op uw favoriete website.

Als eerste wensen we onze nieuwe homepage voor te stellen. Hier is uiteraard veel aandacht voor de nieuwsberichten, maar er werd ook meer ruimte voor interactiviteit gelaten. Er wordt meer aandacht besteedt aan de mogelijkheid om zelf artikels te verzenden en u vindt een overzicht van de komende activiteiten.

Lees meer / 0 comment(s)

Waarom Drupal gebruiken ?

Op de Indymedia.be website kan iedereen artikels schrijven en inzenden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een content management systeem (afgekort CMS). Een CMS is een soort applicatie die ingevoerde tekst van een gebruiker tot een mooie website kan omtoveren. Een CMS is dus ideaal wanneer men met meerdere mensen aan een bepaalde website moet werken.

Lees meer / 17 comment(s)

450 mensen op DrupalCon in Barcelona

Van 19 tot 22 september was Barcelona het decor van de halfjaarlijkse DrupalCon(ferentie). Vier dagen lang kon je er presentaties & workshops volgen of deelnemen aan een van de hacking-sessies om problemen in Drupal op te lossen of de functionaliteit ervan te verbeteren. Kortom: Barcelona was even "het centrum van het Drupal-universum" (dixit Bert Boerland tijdens de openingssessie). Ik zet hieronder enkele hoogtepunten op een rijtje, zowel persoonlijk als voor Indymedia.be:

Lees meer / 0 comment(s)

Indymedia.be ontvangt Drupal Summer School

Gisterenavond kwamen zo'n 40 mensen naar de eerste Drupal Summer School-sessie in Brussel. In het gebouw van Indymedia.be maakten de aanwezigen kennis met de basisprincipes van Drupal, het open source CMS (*) waarmee onder meer deze website gebouwd werd. Stap voor stap bekeken we de bouwstenen van het systeem en hoe je aan de slag kan om je eigen website op te zetten.

Lees meer / 0 comment(s)