Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Brielstroate in Ingelmunster

Brielstroate in Ingelmunster

Een jaarlijkse traditie, brielstroate in Ingelmunster. Een lokaal evenement voor de kinderen georganiseerd door de jeugdraad en gerealiseerd met vrijwilligers uit de lokale jeugdbewegingen.

P9094809.JPG

Elk jaar draait dit evenement rond een thema, dit jaar was het de wereld, de kinderen konden een reis rond de wereld maken op en rond het jeugdcentrum.

Volgens Ilse Holvoet, jeugdcoördinatrice is brielstroate een evenemt voor alle kinderen uit Ingelmunster waarbij alle lokale jeugdbewegingen hun creativiteit aanspreken om de kinderen (en ouders) te entertainen.
"Brielstroate is geen reclame voor de jeugdbewegingen" zei Ilse ons.

Brielstroate is een evenement voor alle kinderen uit Ingelmunster, het is een dag waarop bijna alle Ingelmunsterse ouders met hun kinderen afzakken naar het jeugdcentrum om de sfeer er op te snuiven en natuurlijk hun kinderen zich te laten amuseren.

Andy Deglorie, 23 en een buurtbewoner werd naar brielstroate gelokt door de geur van de braadworsten. Het interessante aan brielstroate is volgens hem de interactiviteit tussen de kinderen en de ouders bij de ietwat moeilijkere activiteiten.

Dit jaar, anders dan andere jaren hebben de organisatoren ervoor gekozen een leiddraad te steken doorheen de gehele namiddag. Dit door middel van een verhaal:
Het gekkenbekkenbeest heeft de vlag van Ingelmunster gestolen die hing voor het gemeentehuis, de kinderen zijn samengeroepen op brielstroate om het gekkenbekkenbeest te vangen hiervoor krijgen ze hulp van een afrikaanse band.

Op het einde leidden de 4leden van de band de kinderen in stoet naar het parochiaal centrum waar het gekkebekkenbeest zat te wachten met de vlag, hij had de vlag gestolen omdat de ouders het lokale bos vervuild hadden met afval en wou de kinderen oproepen om de ouders te sensibiliseren.

Hieronder vindt u wat sfeerfoto's van het evenement, foto's zijn genomen door Klaas Dejonghe.

P9094824.JPG
P9094835.JPG
P9094841.JPG
P9094850.JPG
P9094867.JPG
P9094869.JPG
P9094957.JPG
P9094970.JPG
P9094984.JPG
P9094990.JPG
P9094996.JPG