Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Illegal Beauty

[Fotoreportage] Illegal Beauty

ANTWERPEN - Illegal Beauty is een geheel van toneel, filmpjes, poppen en muziek. Ontwikkeld met jongeren en illegalen en met de hulp van een aantal BV's. Ik ben geen toneelcriticus, je kan van mij dus enkel een persoonlijk verslag verwachten. Het stuk heb ik nog niet gezien, wel een repetitie. Het enthousiasme van de jongeren werkt aanstekelijk en ik heb mij vermaakt met de grappen. Ik wil dit stuk ook gaan bekijken en ben daarom niet te lang gebleven, anders ken ik alle grappen al en is de pret eraf.

Illegal Beauty is een illegaal Shakespeareaans drama over Romeo en Julia, over een stad waar de Schelde te diep is om te kussen, vrijen, leven, houden van. Melissa en Arben, twee jonge Antwerpenaren, vinden elkaar in de jungle van hun stad. Hun liefde wordt langs alle kanten bedreigd. De maatschappij lijkt er op belust om hen uit elkaar te drijven. Twee jonge mensen zijn zot van elkaar in een wereld die zelf zot lijkt te draaien.

Geen suf amateurtoneel, maar een bruisend geheel van filmpjes, muziek en poppen gemaakt door vrouwen zonder papieren. Een komedie waarbij nieuwkomers hun creatieve capaciteiten ontdekken en ontwikkelen, op een aangename manier in contact te komen met Belgen en andere nieuwkomers, hun ervaringen kunnen delen met het publiek. De verhalen, anekdotes, gevoelens van de jonge acteurs zijn de basis van het scenario.

212_18.jpg

Nu wil ik niet de indruk scheppen dat het alleen maar grappig grappig is, maar soms kan je de dingen beter met een grap vertellen.

Gewezen politiecommisaris Bart Debie kan er schijnbaar niet mee lachen, want hij vraagt een onderzoek door de arbeidsauditeur en de sociale inspectie. Hij vindt dat de wet wordt overtreden, of de illegalen nu een vergoeding krijgen voor hun prestaties of niet.

Het was hartverwarmend de acteurs van verschillende nationaliteiten te zien samenwerken. Ik kreeg een demonstratie van de rijkdom van diversiteit.

Meer info op:
http://www.de8.be/content.html

212_26.jpg

Bert Gabriëls, regisseur, schrijver en stand-up comedian

212_31.jpg
212_34.jpg
212_21.jpg
212_27.jpg
212_37.jpg
212_01.jpg