Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Dag tegen armoede - Brussel

[Foto's] Dag tegen armoede - Brussel

Het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding wil 17 oktober als Werelddag van Verzet tegen armoede meer bekendheid geven in België. 17 oktober moet een dag worden waarop burgers, politici en organisaties stilstaan bij het onrecht dat voor onze neus bestaat. 17 oktober moet een dag worden waarop we tot actie over gaan om armoede en uitsluiting uit onze wereld te verbannen.

Zie ook andere reportages o.a. van Michael Keuppens en Koen Calliauw

AR-de-durvers-9.gif

Twee groepen 1 uit Turnhout (http://www.leefbaarwonen.be) email: leefbaar.wonen@gmail.com contact Peter Simons.
tweede groep de denkers uit Roeselare

AR-ontsnappen-uit-armoede-2.gif

De infobalie, een ervaringsdeskundige(Swa) getuigde in het weekblad visie 10 jaar geleden overhaalde mijn schoonmoeder mij aan te kloppen bij Marnik, het was de eerste keer dat er iemand van de hulpverlening echt luisterde. Hij vroeg hoe het was met mijn kinderen, hij heeft me uiteindelijk zo ver gekregen dat mee een groep van mannen in armoede oprichte via Rechtop Antwerpen; ondertussen werkt Swa bij het Vlaams Netwerk waar armen het woord nemen als ervaringsdeskundige: "ik probeer een brug te zijn tussen armen en hulpverleners"legt hij uit. "ze komen allebei uit een andere leefwereld en daar moeten ze allebei ook rekening mee houden. Ondertussen is er veel ten goede veranderd. Er zijn al veel Marniks bijgekomen. Toch stuiten mensen in armoede nog vaak op onbegrip bij mensen die geacht worden hen te bege-leiden, daarom doe ik deze job."bron: http://www.cm.be van en http://www.groeparco.be van 21 september

AR-SOUPE-GRATUITE-3.gif

gratis soep in het vriendelijkste en kleinste restaurantje van België

AR-Catweazle-4.gif

mensen van de Vierde Wereld beweging komen soep halen.

AR-hilton-5.gif

zie ook reportage node/24484 I.v.m. een dakloze die in Hilton overnachtte. Een overnachting kost daar € 350,00 hetzelfde bedrag dat een dakloze zonder woonst ontvangt in geval het OCMW hem erkend als dakloze.

AR-appelsap-6.gif

het hoeft allemaal niet duur te zijn, soms kunnen mensen in de armoede ook niet meer spenderen aan dure dingen; de reclame is voor hen een ware tantalluskwelling

AR-CHEZ-NOUS-07.gif

lekkere chili con carne van de vereniging "chez nous" bij ons in het Nederlands ook voor € 1,00

AR-min-Peeters-8.gif

minister Kris Peeters op bezoek

AR-Axl-P-1O.gif

Axl Peleman en enkele leden van de denkers uit Roeslare