Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Red deredactie.be

Red deredactie.be

deredactie-excuus3.jpg

Afgelopen maandag (07/01/2008) lanceerde de VRT-nieuwsdienst haar nieuwe website. Een reactie op enkele inhoudelijke veranderingen kon je hier al lezen. Zoals dat gaat met websites (en media in het algemeen) is er ook een vormaspect: lay-out, structuur, design. Over de vorm van de nieuwe VRT-site is er alvast heel wat te doen in webland. Vooral de onduidelijke (of het gebrek aan?) structuur en de lastige navigatie moeten het ontgelden. Een goed geschreven (en technisch onderbouwde) analyse vind je bij Niels Wouters.

Sommige designers/bloggers vinden de nieuwe site zo (spuug)lelijk, dat ze besloten om zelf een alternatief design te ontwikkelen. Op http://de-red-actie.be/ kan je het project opvolgen (een eerste voorstel vind je hier).

Bij Indymedia.be storen we ons (naast eerder genoemde zaken) vooral aan de videootjes die automatisch beginnen te spelen als de website laadt. Bij Canvas doen ze dat tegenwoordig ook, zelfs met geluid erbij. De Flash-toepassingen werken ook niet allemaal bij ons. Zo speelt de fullscreen video helemaal niet fullscreen, maar enkel in het kleine vierkantje van de 'fullscreen'-link (op Ubuntu Gutsy, met de Adobe Flash Player).

Wij beginnen deze dagen met de ontwikkeling van onze nieuwe site. Enkele schetsen vind je hier. We zetten zo snel mogelijk een beta-versie op (updates volgen op deze blog).

onze nieuwe site

Ik weet niet of dit vormelijk of inhoudelijk is, maar ik mis een overgang tussen de kritiek op deredactie.be en de aankondiging van een vernieuwde indymedia.be

Nu lijkt het alsof indymedia.be niet achter kan blijven en ook zich ook wil lay-outen, terwijl onze vernieuwde lay-out toch vooral door functionaliteit ingegeven was/is/zal worden?

This Lonely Planet : Guideblog News @ Flanders, Europe

Ik begin zelf al bloggend aan een nieuwe site: www.planeetvlaanderen.eu

deredactie.be

alle discussie over de esthetische en usability verdiensten van het nieuwe ontwerp daar gelaten, zijn de flash-filmpjes inderdaad een serieus probleem.

op mijn dual core laptop rapporteert windows task manager voor firefox (en eigenlijk voor de flash player) een continu load van rond de 20% op een pagina van deredactie.be. op de pc van mijn vrouw trekt de pII 450mhz het dan ook amper. ik heb snel een bookmarklet geschreven die een aantal vlakken uitschakelt en de load gaat dan naar ... 0%. ook de bandbreedte die die ongevraagde audio-visuele inhoud verbruikt, is een bijzonder onaangenaam neveneffect.

ik denk dat de vrt dan ook dringend een 'lage drempel'-versie van de site moet maken, die voor een gegarandeerd vlotte ontsluiting van de kwalitatieve inhoud moet zorgen.

Inderdaad Jo. De nieuwe

Inderdaad Jo. De nieuwe Indymedia.be-site zal het resultaat zijn van twee jaar feedback & suggesties vanuit onze community: over functionaliteit, maar ook over vorm, presentatie, architectuur, ...

't Is dus niet zomaar een verandering om de verandering. Wat ook meteen aangeeft dat we niet willen achterblijven ;-)

De vier koppen

Ik vind zelf de vier koppen bovenaan de website ronduit hilarisch.
Waar hebben we dat nog gezien ;-)

Hehe

Of wat dacht U van deze

ca marches :)

na een weekje lijken de problemen met de haperende uitzendingen van de baan en loopt het geluid niet langer op het beeld ;)

voor de rest snap ik de kritieken niet zo, alle nieuwe of vernieuwde websites heb probleempjes, heb het nog nooit anders geweten,

en ja, een layout die iedereen voldoet moet nog steeds uitgevonden worden, is altijd wat aanpassen, vind die redactiesite best te doen,

alleen spijtig dat men hier tot in tegenstelling met Nederland beperkt is in de keuze van heruitzendingen via Internet, denk maar aan alle journaals daar op de verschillende zenders, en Nova, Zembla en Tegenlicht ;)

brunodbo

Gepost door brunodbo
09.01.2008

Tags