Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoverslag] Gent onafhankelijk en Jan Hoet verkozen tot keizer

[Fotoverslag] Gent onafhankelijk en Jan Hoet verkozen tot keizer

Het plein rond St-Jacobs stond afgemeten vol, na meer dan 500 jaar heeft Gent terug een keizer en die werd gisteren gekozen, het is Jan Hoet die deze functie mag vervullen, ambiance was er te over! Vele parodiën, om zogezegd de West-Vlamingen te viseren maar eigenlijk werden ze met open armen ontvangen.

Zie hier een sfeerverslag

JH-VOLK-1.jpg

Volgende tekst staat te lezen op de website van Gent onafhankelijk
http://www.gentonafhankelijk.org

Morgen is het zover, nog één keer slapen en we leven na meer dan 400 jaar terug in een onafhankelijke stadstaat. Om de onafhankelijkheid luister bij te zetten, zoals beloofd, een muziekfestival de rebelse stede waardig.

Wreed belangrijk: Walter De Buck komt om 15h00 liedjes zingen in het schuun Gentsch veur ons allen tuupe te goare. Die mens doet dat normaal gezien nooit meer, maar voor ons maakt hij een uitzondering. De kans is groot dat het de laatste keer is dat ge dit Gentsch monument aan het werk gaat zien. We eisen daarom dat het bij Sint-Jacobs voor hem zwart ziet van het volk. ‘t Is een kwestie van eerbetoon gasten. Nie mier of nie minder.

JH-VOLK-2.jpg

volgens de organisatoren 8000 man, ik weet niet hoeveel er op St Jacobs kunnen, maar 't waren er veel en de sfeer zat er goed in

JH-Preute-leute-3.jpg

West-Vlaamse kolder, mannen met een valse penis!
Tijden zijn toch veranderd, er waren veel jonge
kinderen tussen de aanwezigen, en pakweg 10 jaar
geleden zou dit nog niet gekund hebben, ik weet
bijvoorbeeld niet of het wel in Antwerpen kan,

met de rellen rond de Boontentoonstelling

JH-ZINGENIERS-4.jpg

the violent husbands, een niet te versmaden West-Vlaamse groep(alweer)

JH-FREDDY-DE-V-5.jpg

In de orde van de stand-up comedians een nieuw gezicht (Freddy De Vadder) maar hij heeft zijn strepen al meer dan verdiend

JH-Daniel-6.jpg

het publiek genoot met volle teugen

JH-WILLEM-VER-6.jpg

Willem Vermandere imitatie (wederom uit W-Vlaanderen).

JH-HAN-Solo-8.jpg

Ook een stand-up comedian (Han Solo), die ik en de rest van het publiek minder kon smaken; vanwege zijn rechtse uitspraken (o.a....
Eigen volk eerst...) het leek me eerder een ongepaste (goedkope) imitatie van Filip De Winter. De humor hiervan was ver te zoeken.

JH-HOET-9.jpg

Jan HOET, liet zich met gewilligheid tot keizer kronen!
Nà keizer Karel was het 500 jaar geleden dat we nog een keizer hadden!

Een revolutie is een plotselinge radicale omslag of verandering. Het is daarmee de tegenhanger van evolutie, wat een geleidelijke verandering is. De verandering kan slaan op een plotselinge verandering in de sociale of politieke instellingen, maar ook op een grote culturele of economische omslag. De term zelf komt oorspronkelijk uit de astronomie, waar men ze gebruikte als "omwenteling van hemellichamen". Ze is bij de Gentse Revolutie in zwang gekomen. In de politiek bedoelt men met revolutie vaak het afzetten van een autoriteit en/of een plotselinge verandering van politieke verhoudingen en politiek systeem. Een geweldloze revolutie wordt een fluwelen revolutie genoemd. Een revolutie die een wijziging van heerser maar niet van systeem inhoudt heet ook wel een paleisrevolutie. tes moar dagget weet!

JH-PRO-FA-10.jpg

In Gent hebben ze ook een ongewone fanfare, de propere fanfare met Gentse volksliedjes die ze zelf schreven en muzikanten die uit alle lagen van de bevolking komen, grote bezieler hiervan is Mong Rosseel van de vieze gasten

JH-PRO-FA-11.jpg

de vuurspuwer mocht ook niet ontbreken

JH-PRO-FA-12.jpg

De vuurspuwer met een zeer geslaagde vlam

JH-PRO-FA-13.jpg

WC borstels, plumeau's, keerborstels waren de rekwisieten van de "majorettes" van de propere fanfare

JH-PRO-FA-14.jpg

de NGA(nieuwe Gentse Alliantie) roept Gent uit tot stadsstaat vanop het balkon van het NTG(nieuw Gents toneel) op Sint Baafsplein
Nadien werd uit volle borst en uit duizenden kelen het "klokke Roeland" aangeheven

JH-SOLDA-15.jpg

om het allemaal een beetje echt te laten lijken ook soldaten die de macht overnamen tijdens deze "fluwelen revolutie"

Voor wie wil verder denken.

Oproep voor een eerlijke discussie: www.bloggen.be/gplus

De aap uit de mouw

G-Plus komt uit de mouw. Op hun site geven ze toe dat ze via hun persiflage van B-Plus het opzet van de N-GA stokken in de wielen wilden steken. Het is ook illustratief voor het probleem van veel zelfverklaarde gematigde en zelfs progressieven binnen de Vlaamse Beweging.

Als puntje bij paaltje komt is hun Vlaamse reflex harder dan de wil gestigmatiseerde groepen mensen te verdedigen.

Tegenover G-Plus tellen dezelfde argumenten zoals Jan Blommaert ze aanhaalt in reactie op Etienne Vermeersch (http://www.indymedia.be/nl/node/26133)

Nationalisme door gematigde en/of progressieve elementen binnen de Vlaamse Beweging verheven tot een abstractie, ondersteund door formalistische argumenten.

De uitwassen die rechtse nationalisten hanteren om hun doel te bereiken worden woordelijk veroordeeld en betreurd.

Maar op het moment dat er kant moet gekozen worden tussen het reël bevechten van het wij-zij denken (zoals de N-GA met veel zelfvertrouwen gedaan heeft) en het verdedigen van het recht op Vlaamsgezind zijn (mag, maar is dit altijd prioritair?), komt dus de aap uit de mouw.

De mensen van de Gravensteengroep en nu ook G-Plus moeten beseffen dat politiek niet enkel gaat over ideeën, maar ook over prioriteiten aanbrengen onder de vele ideeën die je hebt.
Bijvoorbeeld: is het verdedigen van het Vlaamse gevoel belangrijker dan de strijd tegen racisme en zij die dat racisme prediken (en dus in realiteit omzetten)?

Er wordt een duidelijke keuze gemaakt die er in resulteert dat men zich de facto laat gijzelen door de rechtse bovenstroom binnen de Vlaamse Beweging. Moedwillig...

Een heleboel medewerkers, zelfs een initiatiefnemer van de N-GA hebben de afgelopen maanden verteld dat ze eigenlijk ook wel Vlaamsgezind zijn. Wat is het verschil? Dit bleken dus allemaal mensen te zijn die politiek gezien voor andere prioriteiten hebben gekozen. Linkse flaminganten bestaan dus, no thanx to de gravensteengroep en G-Plus...

prijs

dit evenement verdient de prijs van het jaar
met deze ludieke actie is de geest van 68 weer helemaal terug
mooi denkwerk,creatieve actie met een vleugje Gentse anarchie (meer moet dat niet zijn)
de Vlaamse samenleving wordt een (uilen)spiegel voorgehouden op tal van thema's :
- het hoofddoekendebat
- de relatieve "democratie" (met wat gedruis kan men in een samenleving heel wat mensen bang maken, achter een vlag laten lopen)
- het Vlaamse separatisme (geniaal om N-VA en niet Vlaams Belang te kiezen als kop van jut)
- de bekrompen rol van media en politiek
- de NAVO en de ganse internationale oorlogsmachine (beginnend bij "bestrijding" van terrorisme, over rakettenschilden tot koloniale overheersing en oorlog voor macht en grondstoffen)
- enz .....
Eén conclusie en één vraag :
* een vleugje humor, goed geserveerd, bereikt dikwijls meer dan de verhitte discussie
* en hoe moet het verder (maw. dit is maar een begin, wij gaan door met de strijd ...) ?

Nationalisme, neen bedankt.

.....Of hoe het nationalisme op een sublieme wijze te kakken te zetten en tezelfder tijd toch als progressieven overeind te blijven.