Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Nieuwe finalisten Miss Belgian Beauty steunen Ignace Crombé

Nieuwe finalisten Miss Belgian Beauty steunen Ignace Crombé

In de Salons Cortina te Wevelgem werden de 20 nieuwe finalisten Miss Belgian Beauty 2009 aan de pers en maar liefst 500 genodigden voorgesteld. Hiermee kaatst Missmaker Ignace Crombé de bal terug naar de media die hem de voorbije maanden bestookten met alle zonden van de wereld. Maar zoals het een Westvlaming past, liet de Bissegemnaar zich niet klein krijgen en vocht terug. En met succes, want zijn 18de editie zou wel eens een 'grand cru-jaar' kunnen worden.

mbb.jpg

In zijn openingstoespraak sprak de organisator duidelijke taal. Hij verweet sommige media dat ze niet de bal maar de man hadden gespeeld en zijn naam vaak als een lustobject te pas en ten onpas erbij werd gesleurd.

'Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen' opperde hij 'en over mijn privé-leven moet niemand geen vragen meer stellen. Ik doe in de pers niet langer mee aan de 'verbritneysering' van onze maatschappij waarbij elk privé-element in de kijker wordt gezet. Mijn organisatie is zuiver op de graat. Dat garandeert net de kwaliteit en de objectiviteit van deze verkiezing. De jurering is open en duidelijk in dit verband.'

Hij zet geen stap terug en blijft 'het gezicht' van zijn verkiezing die vorig jaar nog uitgeroepen werd tot de beste Miss-verkiezing van het land.

Maar liefst 214 meisjes stuurden hun kandidatuur en dit was bijna het dubbele in vergelijking met vorig jaar.

Maar bij Miss Belgian Beauty is kwaliteit nu eenmaal belangrijker dan kwantiteit. En kwaliteit straalt deze richting zeker uit. Na een eerste voorselectie in Hotel Serwir te Sint-Niklaas en in Hotel Bedford te Luik, werd een definitieve selectiedag georganiseerd in het Gosset Hotel te Groot-Bijgaarden. Geen enkel van de geselecteerde meisjes voor deze tweede ronde gaf verstek, zo gemotiveerd waren ze allemaal om een finalistenlint in de wacht te slepen.

De kandidaten konden zich bewijzen tegenover de jury via een interview, persoonlijke voorstelling, spreekopdrachten en défilés in stadskledij en badpak. De jury zocht naar de perfecte mix van schoonheid, intelligentie en taalvaardigheid.

Er werden 14 Nederlandstalige en 6 Franstalige finalisten weerhouden. De vaste ingrediënten zijn opnieuw de Miss-Academie, de persvoorstelling meters/peters, de promotietrip aan de kust, de reis naar Hurghada in Egypte, De Gouden Twaalf en de finale in het Casino van Knokke.

Voor de regerende Miss Belgian Beauty 2008 Nele Somers blijven het drukke dagen. De afgestudeerde juriste uit Brasschaat heeft haar eigen rubriekje 'Weg met Nele' op Radio Donna en demonstreerde haar intelligentie bij 'De grote Volksquiz' waar ze tot de allerbesten behoorde. Wekelijks staan actes de présence, vip-uitnodigingen, fotoshoots en interviews op haar programma.

Vanaf nu fungeert ze als 'grote zus' van de 20 finalisten. De verkiezing Miss Belgian Beauty 2009 werd feestelijk op gang geschoten in de stijl zoals we dit van organisator Crombé gewoon zijn : zeer professioneel, gemoedelijk en heel gastvrij.

En het mooiste cadeau dat hij kon dromen, kwam heel onverwachts van de 20 finalisten zelf. Zij namen spontaan de microfoon en zeiden voor alle aanwezigen dat zij 200% achter Ignace Crombé staan en evenzeer achter deze verkiezing. Hierop volgde een staande ovatie van alle aanwezigen die zich hiermee duidelijk achter de Missmaker schaarden.

Zo staat Miss Belgian Beauty weer helemaal op de rails. Succes !

Voor meer info of een bericht in zijn gastenboek :
www.missbelgianbeauty.be