Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Indymediafotografen exposeren

Indymediafotografen exposeren

Brandpunt 23 viert haar tienjarig bestaan met een colloquium en een fototentoonstelling "10 jaar sociale fotografie"
Een aantal van onze actieve fotografen uit het Antwerpse komen uit Brandpunt 23. Onder andere Luc, Leo, Erik, John, Fototrekster, Raymond en François

Brandpunt 23 is een vereniging van sociale fotografen uit Antwerpen. Voor de nieuwsgierigen de 23 verwijst naar artikel 23 van de grondwet dat zegt dat alle Belgen recht hebben op cultuur.

Het is niet zomaar een fotoclub zeggen de leden me vaak. Het is een vereniging die zich richt naar generatiearmen en maatschappelijk kwetsbare mensen. De fotografen van Brandpunt 23 proberen het dagdagelijks leven in hun wijk en stad in beeld te brengen.

Van 8 mei tot 25 mei kan je in het cultureel centrum van Sint Andries ( coStA. ) terecht voor een overzichtstentoonstelling met sociale thema's als huisvesting, overleven, jeugdcultuur, hulpverlening, emoties, onderwijs,...

Naast de fototentoonstelling organiseert Brandpunt 23 ook een colloquium met als centrale vraag "In welke mate hebben (kans)armen toegang tot cultuur?" Verschillende sprekers uit de sociaal culturele sector geven hun visie met ruimte voor vragen.

Wanneer: Vrijdag 9 mei om 14 uur. Iedereen is welkom. Inschrijven via de site.
Meer info over de foto-expo en het colloquium vind je hier

" Als je haast hebt, ga dan zitten"

Karina Brys is ook een Indymediafotografe uit het Antwerpse. Karina is een rasechte straatfotografe. Ze weet de mensen waar dan ook op het juiste moment in beeld te brengen. Er loopt momenteel een tentoonstelling van haar in het Sfinks cafe in Boechout met als titel " Als je haast hebt, ga dan zitten". De expo toont mooie straatfoto's van Karina gemaakt tijdens haar rondreis in China.

Wanneer: De fototentoonstelling loopt nog tot 25 mei.
Meer info vind je hier

Keltoum

Gepost door Keltoum
08.04.2008