Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Eerste Gentse sit-down comedian maakt zijn debuut

Eerste Gentse sit-down comedian maakt zijn debuut

Doerak tevens nickname van Armando Dios noemt zich zelf een sit-down comedian. Vanuit een oude tandartsstoel brengt hij zijn levensliedjes en vertelt daar ook bij, afgewisseld met een filmpje. Een doerak is een type boot, dat voor de pleziervaart wordt gebruikt. Het is een gemakkelijke boot met veel positieve eigenschappen, zodat ook beginnende schippers er goed mee kunnen varen: stabiel, koersvast en gemakkelijk te varen. De boot heeft een ruime hut. De combinatie van een lage doorvaarthoogte en de geringe diepgang van de Doerak, maakt dat de boot op plaatsen kan komen die voor andere boten moeilijk of niet bereikbaar zijn. Want de Doerak kan onder de meeste bruggen door varen. Zoals de boot kan ook Armando met zijn kleine gestalte onder veel bruggen doorvaren, ik vind het een bewonderenswaardige mens.

L1150901.JPG

voor Armando zijn geen hindernissen te groot om te overbruggen, zo klom hij om zijn 38 ste verjaardag te vieren op de leeuw van Waterloo alle trappen achterwaarts op zijn poep, het filmpje vertoont hij tijdens zijn optreden, chapeau voor deze reus, klein in gestalte maar een reus voor andere mensen met een beperking, blijf niet braaf in je rolstoel zitten is zijn boodschap! http://www.armandodios.be

L1150897.JPG

Lachen met gehandicapten

Armando doet ook aan wat hij 'sit-downcomedy' noemt en nam vorig jaar deel aan de selecties van het befaamde Nederlandse cabaretfestival Cameretten. "Lachen met gehandicapten is altijd een heikel punt, want - o wee! - je zou wel eens iemand kunnen kwetsen. Ik heb soms het gevoel dat ik het publiek bijna toestemming moet geven om te mogen lachen. Een goede mop is een goede mop, ook als die over gehandicapten gaat. Maar er zijn kennelijk mensen die zo'n grap niet vinden kunnen. Een gebrek aan humor is ook een aangeboren en nog veel erger gebrek", smaalt Armando. "Als één iemand het recht heeft om daarmee te lachen, ben ik het wel: ik kom uit een gezin met zeven kinderen. Mijn vader was gehandicapt, mijn moeder niet, vijf van de zeven kinderen zijn gehandicapt. Bij ons werd er heel wat afgelachen niettegenstaande die miserie. Mijn moeder is trouwens mijn grootste fan, dat sterkt me in wat ik doe. Nu ja, ik ben natuurlijk ook haar 'jongsten' en haar 'snelsten'."

L1150896.JPG

Zo stelt Armando zich meestal voor:

“… Awel, ik heb nog een raadselke voor jullie: Weten jullie wat het verband is tussen theater,
cabaret, stand-up comedy, musical, opera & een verschrompelde uitgedroogde rozijn?...
en dan zeggen jullie: Neen, Armando, wij weten niet wat dat is!...
zeg ons eens wat dat dan is, dat verband?...
En dan zeg ik, da’s simpel,
da’s “Armando Dios, Binnenstebuiten!...”

De eerste én enige Sit-Down Comedian van het land! Armando Dios,
u kent hem ongetwijfeld wel…
Zingende Tuinkabouter, Grappige Hobbit uit Utopia,
Mismaakte Virtuoos, Artistieke Duizendpoot, Volbloed Roze Liedjesgod,
Geniale Buikspreekpop… Uitvoerend Levenskunstenaar!

Armando Dios keert zich voor u letterlijk binnenstebuiten!

L1150898.JPG
L1150900.JPG

Sterk

Ben ook gaan kijken naar de show van Armando Dios en ik moet zeggen dat is bijzonder sterk.

Het kontakt met het publiek is heel onderhoudend en tegelijk beenhard. Op geen enkel ogenblik heb je de indruk naar anekdote te luisteren van iemand met een bepaald probleem. Integendeel, de aanpak past in een universele taal over hoe mensen zijn, hoe ze bekeken en beoordeeld worden en hoe die communicatie de persoonlijkeheid van mensen maakt en vormt. Van enig versluierend taalgebruik is geen sprake. Dat is een enorme kracht. Veel boodschappen met universele ambities hebben nogal het risico van versluierend te zijn en dat is geen seconde het geval. Dat is een enorme verdienste.

De film over de beklimming van de Leeuw van Waterloo is gewoon schitterend.

A capellazang getuigt van heel sterke boodschap, maar bereik je daar een breed publiek mee ? Waarom geen demo met begeleidende muziek op de liedteksten ?