Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Impressies vanop Ieperfest 2008

[Fotoreportage] Impressies vanop Ieperfest 2008

IEPER - Dit weekend vond voor de de 16e keer het Ieperfest plaats, het grootste en langstlopende underground hardcore festival van Europa. Het festival duurt drie dagen en op twee podia staan er zo'n 65 bands op de affiche. Hieronder een fotoverslag van zaterdag.

Indymedia (1).jpg

Traditiegetrouw is er op Ieperfest ook aandacht voor film, dicussie en spoken word. Indymedia vertoonde er een compilatiefilm.

Indymedia (2).jpg

Al jaren trekt trekt het festival een internationaal publiek. Deze fotograaf is afkomstig uit Wit-Rusland. Hij was enkele weken op rondreis door Europa.

Indymedia (3).jpg

Lang voor de milieu-hype was er op Ieperfest al aandacht voor het sorteren van afval. Al blijkt het de laatste jaren iets moeilijker om de festivalgangers te mobiliseren. Maar dat heeft vooral met de schaalvergroting te maken.

Indymedia (4).jpg

Dierenrechtenactivisme en Hardcore zijn sinds midden jaren '80, mede door groepen als Youth of Today, sterk verbonden geweest ...

Indymedia (5).jpg

... en die combinatie trekt ook gewone Vlaamse meisjes aan.

Indymedia (6).jpg

Dierenrechtenorganisatie Peta: naast activisme is ontmoeting van vrienden zeker zo belangrijker.

Indymedia (7).jpg

Davy De Decker (links), geëngageerde drummer van Sunpower, en enkele van zijn vrienden. Op zaterdag speelde hij tweemaal met Jerusalem The Black, omdat er een groep wegviel.

Indymedia (8).jpg

Een aanklacht tegen de belangrijkste organisator en labelbass Bruno Vandevyvere omdat hij weigerde om bepaalde distributeurs toe te laten.

Indymedia (9).jpg

AANKONDIGING: Op vrijdag 19 september start in de muziekclub 4AD in het West-Vlaamse Diksmuide om 19u00 de vredesactiegroep Pimpampoentje rond natuur, vrede en actie. Vredesactiegroep Pimpampoentje is een nieuw en extra kernpunt in Vlaanderen van Vredesactie voor Bomspotting en Friends of the Earth voor wat de Big Ask betreft. Met deze groep willen de initiatiefnemers enkele manifestaties opzetten, de gevestigde instellingen aansporen om onze omgeving te vergroenen en daar zelf ook projecten tegenover zetten, maar ook: bewustmaking van het 'grote' publiek rond vredesthema’s, klimaatactie, bijeenkomen in een liefdevolle sfeer met gelijkgestemde mensen, het organiseren van benefietoptredens om zoveel mogelijk positieve ideeën tot werkelijkheid te maken... Kortom, samen onze wereld wat mooier maken door positieve mensen samen te brengen rond klimaat – en vredesactie. Met deze groep zullen wij proberen positieve verandering te realiseren op ons klein deeltje van het landgoed, zijnde Vlaanderen, maar ook grensoverschrijdende acties ondernemen!
De vergaderingen zullen plaatsgrijpen in de 4AD in Diksmuide waar op vrijdag 19 september om 19u00 in de , Kleine Dijk 57, de startvergadering plaatsgrijpt. Meer info bij contactpersoon Andy Vermaut op gsm 0499/35 74 95, Zuidstraat 14, 8680 Koekelare email: actiegroeppimpampoentje@gmail.com of Steven Depoorter op 0472 77 59 35

Indymedia (10).jpg

Eerste hoogtepunt van de dag was het optreden van het Oostenrijkse Nothing Gold Can Stay.