Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Indymedia.be redesign: status update (+ oproep)!

Indymedia.be redesign: status update (+ oproep)!

1) We zijn (bijna) klaar ...

Na enkele maanden aan de nieuwe site gewerkt te hebben, is die zo goed als klaar voor gebruik. We focusten vooral op een nieuw (meer bruikbaar, zo hopen we) design en een grondige herwerking van de architectuur van de site. Gerelateerde artikels worden aan elkaar gelinkt, er is plaats voorzien op de homepage om zaken langer te laten staan, enzovoort. Qua functionaliteit kwamen er ook enkele zaken bij: je kan fotoreportages nu bekijken als slideshows (al zal de manier waarop dat gebeurt wellicht nog veranderen), de zoekfunctie is verbeterd en mensen die over een login beschikken, kunnen artikels, video's, blog posts, ... bewaren als favorieten. (Een volledige lijst met alle veranderingen volgt nog.)

Je kan de dev(elopment)-site (= site in ontwikkeling) bekijken op http://dev.indymedia.be. Je moet even een paswoord intypen (om indexering door zoekmachines te voorkomen): gebruikersnaam 'indymedia' en paswoord 'getbasic' (beide zonder aanhalingstekens).

 • Als je een account hebt op de huidige Indymedia.be-site, zou je moeten kunnen inloggen (via de link rechts bovenaan).
 • In verband met content: alle artikels, foto's, video's en audio tot augustus staan op http://dev.indymedia.be.
 • Post er evenwel geen nieuwe artikels, fotoreportages, ... waarvan je wil dat ze blijven bestaan (testmateriaal is dus wel welkom) : de databank wordt immers regelmatig gewist.
 • De kans dat de site uit elkaar valt in Internet Explorer (de standaard-browser in Windows) is ... wel, groot. Aan IE-ondersteuning wordt nog gewerkt.

Laat gerust een commentaartje achter onder deze post met je indrukken, suggesties, opmerkingen, ideeën, ... (Noot: mind the gaps, het is nog steeds een dev-versie.)

2) ... en ook weer niet ...

De nieuwe site zoals hij nu op http://dev.indymedia.be staat (en die we heel binnenkort willen lanceren, zie verder), is slechts een eerste stap. In een volgende fase pakken we heel het community-deel van de site grondig aan: we willen verschillende 'sites in de site' creëeren, waar mensen kunnen samenwerken, hetzij rond een bepaald thema, hetij lokaal in hun stad of regio, ... Daarnaast werken we ook verder aan de on line redactieruimte, waar Indymedia.be-medewerkers kunnen discussiëren over elkaars werk, zonder dat iedereen hoeft mee te lezen. Er staat dus nog heel wat op ons 'todo'-lijstje.

3) Voor wanneer is het nu?!

Voor heel binnenkort. We willen de komende twee weken gebruiken om nog enkele zaken af te werken, en dan de nieuwe site lanceren, zij het in een alpha-versie. Het 'alpha'-label is wellicht wat overdreven; het toont eenvoudigweg aan dat er nog heel wat op stapel staat. En ook dit: we willen de komende weken gebruiken om onze nieuwe site (na lancering dus) bij te vijlen en verder te verbeteren. Bij deze dan ook een stevige oproep aan jullie, medewerkers en lezers, om feedback te geven op het werk aan de nieuwe site. Dat kan door:

 • Onder deze post een comment achter te laten.
 • Je feedback te mailen naar bruno@indymedia.be.
 • Je feedback te posten op http://track.indymedia.be. Dat is de plek waar we het werk aan de website zullen opvolgen. Een post ('issue') aanmaken doe je als volgt:
  • Maak aan account aan op http://track.indymedia.be/user/register
  • Eenmaal je account is aangemaakt, kan je inloggen via http://track.indymedia.be/user
  • Vervolgens kan je een issue aanmaken door bovenaan de homepage op 'Create' te klikken. Je kan ook eerst een 'Project' selecteren, zodat je meteen op de juiste plek post. De issues zijn opgedeeld in projecten (categorieën): als er nog geen project bestaat voor je vraag/suggestie/opmerking ... laat dan iets weten aan bruno@indymedia.be.
  • Probeer je issue zo duidelijk en volledig mogelijk te formuleren (wanneer er bijvoorbeeld iets niet werkt, geeft dan zoveel mogelijk informatie over je probleem).

Voilà, dat is het zowat. Wij werken hier hard verder, laat intussen de feedback maar komen!

Het herkenbare, mooie, witte

Het herkenbare, mooie, witte logo :-)

Ik wil wel mee uittesten. Het ziet er alleszins heel knap uit. Eens kijken of het ook gebruiksgemakkelijk is.

brunodbo

Gepost door brunodbo
15.09.2008